Бивш приятел на Путин: Руската армия е толкова зле, че и България би ни превзела с голи ръце ВИДЕО

Бивш приятел на Путин: Руската армия е толкова зле, че и България би ни превзела с голи ръце ВИДЕО
A A+ A++ A

Александър Невзоров (р. 1958) е съветски и руски журналист, бивш депутат в Държавната дума (1993 - 2007) и бивш приближен на Путин. От 22 април 2022 е в списъка с т.нар. "чуждестранни агенти". От 4 май 2022 е обявен за издирване.  В момента Невзоров е извън Русия.

Източник на текста е YouTube каналът на автора, който се поддържа с дарения, Преводът е на "Сега“.

...Като невъобразима по значението и мащаба си военна победа путинската пропаганда тържествено ни поднесе окупацията на Херсон.

Редно е да отбележим, че тази военна победа, този героичен щурм, този боен подвиг на путинската армия се получи толкова убедително, само благодарение на това, че в Херсон и околностите му украинската армия просто я нямаше. От путинската армия се искаше само да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската армия в лицето. 

Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война. 

Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам.

Виждаме някакъв абсурден и особено ярък пример на военно-политическа гъзообразна некадърност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси успя да го постигне. И това е единственият резултат от три месеца война. 

За тази проява на всемирно величие цената засега възлиза на около 30 000 руски трупа.

Пикантна подробност е, че пълното отсъствие на боеспособна армия е видимо за всички. Вижда го целият свят.  

Ние знаем, че около Русия сега се е струпала тълпа очевидци на този позор - внимателни очевидци, предимно недоброжелатели. Те виждат, че с такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България, може би.

Всичко и за всеки е очевидно. Става ясно, че единственото, което умеят защитниците на руското отечество, е да се скрият по-далеч от противника и да мятат ръждиви съветски ракети. Ако може някак от безопасно разстояние да тряскат на късмет това съветско желязо в по-голямшки градски мишени от типа на културни домове, детски градини, болници и други крупни цели. 

Командването е хаотично, бездарно и алкохолизирано. 

Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече засега. 

Но всички тези фокуси, които показва сега путинската армия в Украйна, няма да вършат работа при една отбранителна война на собствена територия. 

Ето това е позорната истина, уви. 

#александър невзоров #Русия #Владимир Путин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »