Премиерът призова президента да свика КСНС за преговорите между България и Северна Македония

Премиерът призова президента да свика КСНС за преговорите между България и Северна Македония
A A+ A++ A

В свое видеообръщение премиерът Кирил Петков призовава президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония, посочиха в съобщение от правителствената пресслужба.

Министър-председателят подчертава, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

„На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица“, поиска премиерът.

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава: българският парламент.

„Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завърши обръщението си Петков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »