Радев от Хамбург: Изправени сме пред редица кризи

Радев от Хамбург: Изправени сме пред редица кризи
A A+ A++ A

Изправени сме пред редица кризи, като се започне от възстановяването от COVID-19, енергийния шок и руската агресия в Украйна. Това каза президентът Румен Радев след срещата си с кмета на Хамбург Петер Ченчер. По думите му те могат да бъдат преодолени, само ако заедно развиваме технологии, търсим нови решения и организираме производството.

Държавният глава уточни, че непосредственият проблем пред България и Германия е търсенето на диверсификация на доставките на газ и петрол. В дългосрочен план обаче това не е достатъчно, отчете Радев. Той похвали постиженията, които Германия има в новите технологии за независимост в енергетиката. 

Президентът посочи, че е важно да се задълбочава сътрудничеството между двете страни в областта на образованието и човешките контакти.

От своя страна Ченчер посочи, че България, както и Германия са много зависими от вноса на газ от Русия. Обсъдено е как двете страни ще задоволят потребностите си от синьо гориво и какви ще са последствията от спрения внос в момента.

 

#Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »