6 нови компании откриват 600 работни места в Бургас

6 нови компании откриват 600 работни места в Бургас
A A+ A++ A

Общинският съвет в Бургас единодушно подкрепи предложението на кмета Димитър Николов да се даде зелена светлина на шестима нови инвеститори, които искат да отварят предприятия, да наемат хора и да работят в Бургас.

„Тази година имаме няколко предложения от сериозни компании, които искат да се развиват в Бургас. Те са 6, а по първоначални заявки работните места, които ще открият, са над 600. Предложените инвестиции са впечатляващи. Нека тази тема ни обедини, а не да ни разделя. Нека Бургас покаже гостоприемство на инвеститорите. А отговорност на Общината и на Министерство на икономиката е своевременното осигуряване на довеждаща инфраструктура. В крайна сметка аз съм убеден, че и с трудности, и с криза, пак ще се справим!“, каза днес кметът Николов по време на заседанието на местния парламент.

* Ето кои са получилите одобрение инвестиции:

- Инвестиционно намерение от „ХЪС“ ООД за изграждане на „Завод за арматурна заготовка и стоманени изделия“, в който да бъдат произвеждани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Заявено е инвестицията да бъде извършена за срок до 48 месеца. Размерът й е минимум 6 135 000 (шест милиона сто тридесет и пет хиляди) лева. За реализиране на намерението и изграждане на завода е необходим имот от минимум 26 000 кв. метра. По повод инвестиционното намерение е обособен имот с площ 26 804 кв. метра във Фаза 1 на „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ АД, с идентификатор 07079.605.782 по КККР на гр. Бургас. Пазарната оценка на имота е 1 395 200 (един милион триста деветдесет и пет хиляди и двеста лева) лева, без ДДС.

- Инвестиционно намерение от „ВАРТЕКС“. Компанията проявява интерес към имот от около 30-35 дка, за развитие на производство на строителни продукти; извършване на промишлени дейности, свързани със строителния бранш (арматурен двор и др.), изграждане на магазин и склад за продажба на строителни материали ''Максмарт“ заедно с прилежащ паркинг. Реализирането на инвестицията е заявено на етапи за срок до 36 месеца след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на 6 000 000 (шест милиона) лева.

- „ЧАР“ ЕООД, за развиване на шивашко производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло, логистични складове към производството и складове за пласмент на готова продукция. Реализирането на инвестицията е заявено за срок до 2 години след покупката на терен. Инвестицията е в размер на 3 000 000 (три милиона) лева. За реализиране на това намерение е необходим имот от около 15-20 дка.

- „ДИМИ ТРАНС“ ООД. Компанията проявява интерес към закупуване на имот от около 20 дка в ПЗ Юг, за изграждане на логистична център, бензиностанция и пункт за технически прегледи на товарни камиони. Реализирането на инвестицията е заявено за срок от 3 години след покупката на терен и изграждане на довеждаща инфраструктура до имота. Тя е в размер на минимум 3 000 000 (три милиона) лева.

- Инвестиционно намерение за изграждане на „Рибопреработвателно предприятие“ от „СИЙ ЛАЙФ“ ООД. Инвеститорът планира да разшири дейността си на територията на община Бургас, като въведе високоефективни производствени мощности, съобразени с екологията и отговарящи на високите европейски стандарти при производство на хранителни продукти. С изграждането на предприятието се цели обединение на всички дейности по преработка на местния добив на суровини от Черно море, което да се съчетае с доставката на суровини от световния океан, а след съответната преработка произведените продукти да намерят своето място на европейския и местния пазар. Предвижда се предприятието основно да е експортно ориентирано към международния пазар, но част от продукцията ще е насочена и към местния пазар, съобразено със специфичността на потребителското търсене. За постигане на поставените цели инвеститорът разчита на знание и опит в този тип производство. Целта е осигуряване на целогодишна заетост на персонала. Инвестицията е в размер на 4 500 000 евро (четири милиона и петстотин хиляди) евро.

#Бургас #работни места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »