Лорер за Слави: Само безотговорно и опасно "мрън-мрън" чуваме от него

Лорер за Слави: Само безотговорно и опасно "мрън-мрън" чуваме от него
A A+ A++ A

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който написа вчера във Фейсбук, че „Продължаваме Промяната“ не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната. В „Денят започва“ по БНТ Лорер каза: „Звучи ми като мрън, мрън“.

На въпрос за какво предупреждава Трифонов – отговори: „драма“.

„Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене“, каза още Даниел Лорер.

„Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство, което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес – от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула % съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори“, каза министърът.

Заяви също, че в Министерския съвет имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки.“Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България“, обясни Лорер.

#Даниел Лорер #Слави Трифонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »