Томислав Дончев иска кабинетът да подаде оставка

Томислав Дончев иска кабинетът да подаде оставка
A A+ A++ A

"Искам кабинетът да подаде оставка. С една четвърт от депутатите не може да бъде прекратен мандатът на това правителство. Това може да стане само при тежък раздор в коалицията или сериозен обществен натиск." Така се размечта пред Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Бившият кмет на Габрово уточни, че не говори за протести, организирани от партията му.

Дончев призна, че ГЕРБ са имали полза от по-дълъг живот на правителството, за да стигне "промяната" докрай. Бившите управляващи обаче искат да общуват с политически по-грамотни хора.

Да се оплакваш за всичките си управленски несгоди с опозицията, е несериозно, каза още Томислав Дончев.

Той критикува антикризисните мерки на кабинета. Категоричен е, че ако бяха на власт, ГЕРБ нямало да допуснат тези високи цени на енергоносителите. А това е половината причина за високата инфлация. Според него компенсациите за бизнеса трябва да са много по-високи.

Дончев добави, че ще има сигнал, който ще бъде в Министерството на вътрешните работи.

"Това е допълнителен тест. Доколко държавата в тази ситуация има имунни сили. Нека да видим на първо място Министерството на вътрешните работи дали ще бъде така усърдно, справяйки се с тези случаи, както примерно в годините на опозицията", каза той и намекна, че ще е свързано с доставките на газ.

"Със сигурност доставките на газ през последните месеци са тема, с която МВР би следвало да се занимава", каза той.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »