Превозвачите отвърнаха на Денков: Протестът ни няма да пречи на зрелостниците

Превозвачите отвърнаха на Денков: Протестът ни няма да пречи на зрелостниците
A A+ A++ A

Заявеният за следващата сряда протест няма за цел и ще избегне по всякакъв начин възпрепятстването на движението и на пътуването на учениците до училище, и на работещите до техните работни места, заявяват от Обединения транспортен бранш, предаде БГНЕС.

В сряда просветният министър Николай Денков призова протестиращите да съобразят действията си, тъй като на 18 май над 46 000 зрелостници са подали заявления за явяване на матура по български език и литература, а повече от 9000 от тях са само от София.

„Ние спазваме и принципа на диалогичност и откликваме на молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков за проявяване на разбиране и съдействие. Това е още един пример за това, че общи и добри решения се намират само с диалог”, коментират представителите на транспортния бранш, цитирани от агенцията. Но и добавят: „Исканията на превозвачите са свързани с облекчаване на цените за всеки български граждани и са в негов интерес. Както правото на образование и работа са защитени от Конституцията, така и правото на протест”.

Организаторите на протеста обещават, че ще бъде създадена организация и всички граждани ще бъдат информирани за точките и часовете на протест, за да предвидят възможностите си за транспорт.

Снимка: Стоп кадър/НОВА

#превозвачи #матури #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »