Обрат! Сандов: ТЕЦ "Марица 3" няма да възобнови работа (ВИДЕО)

Обрат! Сандов: ТЕЦ "Марица 3" няма да възобнови работа (ВИДЕО)
A A+ A++ A
ТЕЦ "Марица 3" няма да възобнови работа въпреки решението на РИОСВ-Хасково дейността да бъде възобновена, заяви министърът на околната среда Борислав Сандов, предаде БНР.

Той каза, че представител на централата е упражнил натиск и е поставил ултиматум на директора на РИОСВ-Хасково Наталия Пачеманова, за да бъде издадено първото решение за пускането на предприятието.

Топлоцентралата беше затворена на 21 април заради замърсяване на въздуха.

"Било е ултиматум. Имаме пълна проверка по въпроса. Аз искам да защитя директора, защото същият този директор, може да си представите на какъв натиск е бил подложен и преди да издаде предишното решение, вероятно и сега. Аз съм готов да я защитя максимално."

Борислав Сандов направи коментара, след като по-рано днес бе отменен протеста на служители на централата, в която работят около 300 души, пред министерството.

 Министър припомни, публикуваното решение на съда на ЕС. В него се посочва, че България не е изпълнила задълженията си по директива на ЕС за качеството на атмосферния въздух.

 Страната ни е заплашена от финансови санкции заради превишени нива на серен диоксид в целия Югоизточен район

"България е осъдена за наднормени нива и системно нарушение през последните години по отношение на серния диоксид в Югоизточен район. Това е първо решение, то е установително. Но на практика по тази наказателна процедура следва Европейската комисия да установи дали сме прекратили това нарушение".

#Борислав Сандов #ТЕЦ Марица 3

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »