Алибегов се ожали от правителството и каза какво искат кръчмарите

Алибегов се ожали от правителството и каза какво искат кръчмарите
A A+ A++ A

Няма комуникация между ресторантьорския бизнес и правителството. Това обясни председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. Коментарът му идва по повод поисканата помощ от бизнеса от ЕК за продължаване на мярката 60/40 и през лятото, защото тази подкрепа към момента е предвидена до края на юни.

От бранша обявиха и, че ще се включат в протестите на 18 май. „Комуникацията с правителството, специално с Министерството на труда и социалната политика, отсъства. Тъй като чакахме доста време, решихме, че няма да се случи нищо, очевидно управляващата коалиция няма интерес към диалог с малкия и среден бизнес. Затова се обърнахме към ЕК и към евродепутатите там, които най-вероятно ще реагират доста по-бързо. Надяваме се тази мярка да бъде удължена“, заяви Алибегов пред bTV.

Той добави, че са поискали възстановяването на мярката в предишния ѝ вариант, който беше с 20% спад на оборота.

„Така и не получихме и отговор от правителството кой промени тази мярка, без да има среща с бизнеса и без да бъде обсъдена. Мярката за заетост е една от най-важните, заедно с редуцираното ДДС, тъй като претърпяхме страшни загуби в последните две години и тази мярка помага много за продължаване на заетостта, даже при спад на приходите. Разходите са се покачили 3-4 пъти спрямо 2020 г.“, категоричен е Алибегов.

„Основните ни искания са да се регулират цените на газа и бензина, помощите за тока бяха изключително ниски през цялото време, а от 1 май няма и такива. Сега не знаем с какви цени на тока и газа работим“, завърши той.

#ричард алибегов #Сдружение на заведенията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"