217392 статии       |       476 интервюта       |       1541 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.85968| EUR 1.95583| GBP 2.2621|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

"Спаси София" с идея: Закриване на Централна градска мобилност и удвояване на бус лентите

12 май 2022, четвъртък / 10:00; Коментари: 0
Send to Kindle
"Спаси София" с идея: Закриване на Централна градска мобилност и удвояване на бус лентите

Гражданската платформа "Спаси София" отново нападна кметицата Йорданка Фандъкова. Този път лидираната от младия общински съветник Борис Бонев организация предложи идеи как градския транспорт да се превърне в качествена и печеливша структура. Ето ги и тях:

🛑Градският транспорт щял да спре, освен ако държавата, от парите на всички ни, не подари 220 млн. лв. на некадърното управление на Йорданка Фандъкова, Георгиев и ГЕРБ в София! И докато те заплашват и не си мърдат пръста, ние подготвихме пакет реформи, с които да спрем изтичането на милиони от градския транспорт:

🐞Закриване на ЦГМ. Всички дублиращи се структури и десетки директорски позиции се съкращават и сливат в единна, по-малка структура. Така ще намалим разходите, ще оптимизираме процесите и ще прекратим размитата отговорност.

🚔Автоматизиране на контрола в София, който да замени армията от аналогови контрольори. Целият контрол минава в единен орган, който не подминава нито едно нарушение, а в градския транспорт се въвеждат нови правила, така че да не се игнорират гратисчиите, независимо по коя линия.

- Гъвкава, справедлива и електронна билетна система, за да може прекачванията да са безплатни, а годишните карти - евтини и достъпни. Осигурявайки изгоден за всички транспорт, ще осигурим повече пътници и приходи.

🚦Абсолютен приоритет за градския транспорт, за да пътуваме по-бързо. Предлагаме удвояване и свързване на БУС лентите и обособените трамвайни трасета и приоритет на градския в кръстовищата. Евтино решение, с което ще пътуваме бързо, ще чакаме по-малко и ще създадем истинска алтернатива.

❤️Градският транспорт може да бъде удобен и харесван! Ускоряването му, синхронизирането на разписанията, оптимизация на линиите, довеждащият транспорт и новата билетна система са само част от стъпките.

✅Не сме съгласни стотици милиони да се изливат в нереформирана структура без никакъв план за реформи. Всичко гореизборено може да се случи бързо и чувствително да промени начина, по който се придвижваме. Подобренията са възможни и ние сме решени да ги направим!

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: