НА ЖИВО Борисов: Енергийният министър май пада от Луната, а ДБ обслужва Путин

НА ЖИВО Борисов: Енергийният министър май пада от Луната, а ДБ обслужва Путин
A A+ A++ A

Бойко Борисов с нови критики към правителството и премиера Кирил Петков. Лидерът на ГЕРБ коментира цените на газа и доставките към страната.

Борисов критикува управляващите за позициите им за газа, че участват в различни предавания, в които правят различни коментари. И цитира подробно изказвания на премиера и на някои от министрите и от коалиционните партньори, оборвайки думите на всеки от тях.

„Енергийният министър все едно е паднал от Луната. При тези условия той трябва да говори как да възстановим производството на шистов газ, как да използваме Черно море, какво става с „Хан Аспарух” и проучванията, които платихме”, посочи той, цитиран от NOVA.

В критиките си Борисов посочи публикации в медиите и телевизионни участия на представители на властта. Според него те затъват все по-дълбоко с изказванията си. 

„Да разберат Христо Иванов, Мирчев, Атанасов в какво участват в момента, в какви схеми, в какви далавери, в каква корупция, как обслужват Путин - диктатора и агресора, за сметка на българския потребител, бизнес и всички останали”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов цитира думи на Александър Николов според когото „Булгаргаз” не е резервирал предварително капацитет, за да не прави излишни разходи, без да се налага: „Нали преди месец и половина Асен Василев ви каза, че няма да плащаме в рубли. Частната компания „МЕТ” може да си позволи, а държавата не може да си гарантира евтин газ и да си докара терминали”, подчерта той.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"