Започва захлаждане, идват дъждове

Започва захлаждане, идват дъждове
A A+ A++ A

През деня в петък ще преобладава разкъсана облачност, а в следобедните часове на отделни места, предимно в планинските райони и Североизточна България, ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух. 

Максимални температури ще са между 17 и 19°С. Най-високи ще са стойностите в Горнотракийската низина и Дунавската равнина и Сандански - между 20-22°С. 

Времето в планините няма да е подходящо за туризъм и зимни спортове. През деня ще е облачно, а в следобедните часове в масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен, по билата - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Денят по Черноморието ще започне със значителна облачност. След обяд тя ще се разкъса и ще намалява до слънчево време. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха - 16°-18°. Температурата на морската вода ще е 13°-15°С.

Прогноза за ФПЧ - Не се очакват замърсявания в големите градове - нивата на фини прахови частици в атмосферата ще са в норма.

Времето в София – През нощта срещу петък от запад облачността постепенно ще се разкъса и в отделни райони ще се установи ясно време. Температурите в столицата ще се понижават. Очакваните минимални стойности ще са между  6°-7°С, а максималните - до 17°С. През деня времето ще е с разкъсана облачност, а в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна, но валежи са малко вероятни. 

Времето в Балканите – След преминаването на студения фронт, температурите на полуострова ще се понижат. На много места ще е със значителна облачност и ще превали слаб дъжд. По-значителна валежи ще има след обяд в Рило-Родопска област и в Северна Гърция.

Източник: MeteoBalkans.com

Снимка: Pixabay

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"