Саудитските принцове го закъсаха: Продават си имотите в САЩ и Европа

Саудитските принцове го закъсаха: Продават си имотите в САЩ и Европа
A A+ A++ A

якои принцове от управляващата династия в Саудитска Араби са започнали да продават имоти и яхти в САЩ и Европа заради финансови проблеми, пише Wall Street Journal, цитиран от "Телеграф".

Членове на кралското семейството също така се опитват да изнесат активите си извън страната, тъй като престолонаследникът принц Мохамед бин Салман е прекъснал „много от източниците на пари, които са използвали, за да поддържат високият си стандарт на живот", споделят източници на медията.

Изданието посочва още, че през последните години членове на управляващото кралско семейство са продали недвижими имоти, яхти и изкуство на стойност над 600 милиона долара. Източници твърдят, че принцовете се нуждаят от парите, за да плащат данъци и поддръжка на имоти, самолети и яхти.  Освен това в някои случаи членовете на династията са мотивирани от желанието да притежават „по-малко показни активи“, за да не привличат вниманието на престолонаследника.

Отбелязва се също, че принц Бандар бин Султан, който преди това оглавяваше саудитското разузнаване, е продал имението си във Великобритания през 2021 г. за 155 милиона долара. Според един от източниците принцовете се страхуват от Мохамед бин Салман, защото не работят сами, а поддържат огромен брой служители.

#имоти #продават

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »