Грацията Боряна Калейн със златен медал на Световната купа в Баку

Грацията Боряна Калейн със златен медал на Световната купа в Баку
A A+ A++ A

Боряна Калейн спечели златен медал на топка и сребърен на обръч в първите два финала на отделните уреди при жените на Световната купа по художествена гимнастика в Баку.

Калейн получи оценка 33.050 с 9.000 за артистичност на топка. 

На обръч тя получи 31.450 точки, което й донесе сребърен медал. Калейн вече има три медала от Баку -1 златен и 2 сребърни, след като вчера зае второ място в многобоя. 

Другата българка Ева Брезалиева остана осма в единствения си финал на обръч с 22.650 точки.

От Българската федерация по художествена гимнастика съобщават, че Брезалиева е излязла, изиграла е една трета от съчетанието и е напуснала килима.

"Включил се е сигнал на противопожарната охрана, че в залата има пожар, хората са започнали да бягат от залата, всички са били уплашени много, Ева е треперила цялата, След това проблемът е бил разрешен и върнаха Ева да играе, но сами разбирате, че след такова нещо е трудно да играеш концентриран и спокоен. Затова нека подкрепим Ева, просто изключителен малшанс за нея, но такива неща се случват, хубавото е, че няма последствия", пишат още оттам. 

Състезанието продължава с финалите при ансамблите, където няма българско участие, и с финалите на бухалки и лента при жените, които ще приключат около 15.30 часа българско време.

#Боряна Калейн #художествена гимнастика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"