Борисов: Кулеба се въртя като сираче в парламента, а те отказаха да го изслушат

Борисов: Кулеба се въртя като сираче в парламента, а те отказаха да го изслушат
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе с остри критики заради отказа на българските власти да се ангажират с военни помощи за Украйна. Бившият премиер е недоволен и от нежеланието на Народното събрание да изслуша украинския външен министър Дмитро Кулеба.

"Направих си труда да видя къде Зеленски се е включил по интернет и е приет да изкаже позициите си - в САЩ, Канада, Франция, Великобритания, Гърция, Белгия, Южна Корея и тн. В същото време Кулеба е няколко дни в България. Депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общественост. Той стоеше в килера, в кулоара и те не приеха искането ни да говори пред парламента", посочи Борисов.

"Три-четири дена Кулеба се върти като сираче в парламента", каза още лидерът на ГЕРБ. Toй се изказа и по повод думите на министъра на туризма, който заяви, че помощите за украинците трябва да спрат и те да се интегрират на трудовия пазар и да си наемат квартири. "Идва туристически сезон, как 90 хиляди души ще си плащат квартирите?", запита Борисов.

Според лидера на ГЕРБ всички критики, отправени по-рано от първия дипломат на Украйна, са насочени директно към Кирил Петков. "Той нарича нашия премиер лицемер", заяви Борисов, цитирайки изказването на Кулеба, че "даването на каски и бронежилетки е лицемерна подкрепа".

"В същото време тези хубавци в парламента си гласуваха десет дена ваканция. И си заминаха без да гледат нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е цени - отидоха да си почиват с новите си, скъпоплатени от данъкоплатците BMW-та седма серия. Вместо да ходят пеша. Вече и джипките не им харесват", критикува още Бойко Борисов, цитиран от Дарик.
 
Снимка: Стоп кадър
 
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »