Сербезова: Очаква се нова Covid-вълна

Сербезова: Очаква се нова Covid-вълна
A A+ A++ A

Водещи експерти от цял свят предупреждават, че може би ще има нова Covid-вълна през есента. Независимо дали това ще се случи или не, ние сме длъжни да направим всичко възможно за уязвимите групи, така че те да бъдат ваксинирани, заяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на откриването на програма на БЧК за разширяване на ваксинационния обхват в страната.

Сербезова бе категорична, че темата за ваксините срещу Covid-19 трябва да бъде поддържана в обществото.

"Вирусът не си е тръгнал", предупреди министърът и припомни, че преди по-малко от месец МЗ стартира кампанията „+ мен“ за ползите от ваксините.

„Това, върху което ние поставихме акцент, е да съберем на едно място цялата налична информация за ваксините, поднесена на българските граждани на разбираем език. Чрез кампанията популяризираме мненията на водещи медицински специалисти за приложението на ваксините при хора с различни видове заболявания. Организирахме и редица дискусии за ползите от ваксините сред работещи в центровете за спешна медицинска помощ“.

Проф. Сербезова припомни, че МЗ е разработило програма за ваксиниране на украински граждани срещу Covid -19 и подчерта:

„Това е изключително важно, тъй като непредприемането на подходящи мерки в подходящия момент представлява проблем и заплаха за общественото здраве, които ние сме длъжни да намалим“.

#Асена Сербезова #нова ковид вълна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »