Пазарът на резервни части е пред катастрофа

Пазарът на резервни части е пред катастрофа
A A+ A++ A

Пазарът за резервни части за автомобили е изправен пред истинска катастрофа в близките години, алармира Automedia.bg

 Това е оценката на консултантската фирма McKinsey & Company, чийто доклад е цитиран изданието Drive.

Според изследването на експертите, ако през 2019 г. пазарът на резервни части за двигатели с вътрешно горене в световен мащаб се е оценявал на 73 млрд долара, то през 2035 г. той ще намалее до 17 млрд долара. Подобно е положението и при резервните детайли за трансмисии, където очакваният спад е от 93 на 25 млрд долара.

Основната причина за това е навлизането на електрически превозни средства, които постепенно ще изхвърлят от пазара автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Затова и от McKinsey & Company съветват производителите на резервни части за двигатели и трансмисия да започнат трансформация на своя бизнес. В противен случай те ще се сблъскат с постепенен спад на производството.

Експертите препоръчват да се инвестира в разработката и производството на нови системи за подпомагане на водача, технологии за автономно движение и в електрически превозни средства. Всичко това е бъдещето на автомобилната индустрия и то няма как да не се отрази на производителите на резервни части, които все още играят сериозна роля в нея.

 

#бизнес #пазар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »