Плевнелиев: Мая Манолова ще е Марин Льо Пен, а Стефан Янев - новия Орбан

Плевнелиев: Мая Манолова ще е Марин Льо Пен, а Стефан Янев - новия Орбан
A A+ A++ A
Мая Манолова ще е Марин Льо Пен, а Стефан Янев - новия Орбан. Тези политически проекти гравитират около президента. Негови съветници ходят в провинцията да опипват почвата. Това каза президентът /2012-2017 г./ Росен Плевнелиев по БНТ. Прогнозата му е, че това управление ще се разпадне преди предстоящите местни избори.

"Става въпрос за пробив в националната ни сигурност. Хаосът е навсякъде. Случайни хора, водени от омраза, а тя не е градивна, влязоха във всички институции, включително и достиженията на външната политика. Навсякъде виждаме рушене и рушене",  каза Плевнелиев по отношение на разрива в коалицията по отношение на РСМ.

Той забрави, че управлението на Борисов ни прати на дъното във всички възможни класации, но се скъса да критикува сегашното.  “За мен това е един популистки проект /бел. ред. относно ПП/. Не съм се съмнявал в добронамереността на Кирил. Но резултатите са отчайващи. Създадена е най-слабата коалиция. В нея невъзможното стана възможно- ДСБ да са с БСП. Всичко това е култура на отричане и берем резултатите на това. До тук трите исторически постижения - имаме най-слабата и неработеща колация в историята на България.

Имаме за първи път незаконен арест по донос на министър-председател като свидетел на човек с 18 обвинения. Това е взривяване на върховенството на закона. Трето - последни по плана за възстановяване, последни по еврофондове, сега и дълбоко разделени. Отвъд добрите идеи изпълнението е лошо”, допълни той. 

Плевнелиев, развеселен се похвали, че е имал среща с Байдън, на който той дори му разказал виц.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"