Мая Манолова учредява своя партия ВИДЕО

Мая Манолова учредява своя партия ВИДЕО
A A+ A++ A

Инициативен комитет започва създаването на политическа партия "Изправи се България". Инициативният комитет беше създаден този следобед в клуб "Перото" в НДК. За представляващи комитета бяха избрани Мая Манолова, Юлиян Ненчев и Никола Вапцаров. На събитието присъстваха около100 души от цялата страна, представители на гражданската платформа "Изправи се. БГ", която сега ще прерасне в партия, предаде БГНЕС.

"Дойде и този момент след 2 години и половина работа на гражданската платформа "Изправи се. БГ" в защита на обикновените хора, в подкрепа на уязвимите, за отстояване на различни социални и зелени каузи, след 100 дни протести по площадите на България, след битка срещу модела в София - битка, която спечелихме, но която ни беше открадната, след участие в два парламента - дойде време "Изправи се.БГ" - гражданската платформа, да се превърне в политическа партия "Изправи се България". Защо партия? Това е единият от въпросите, които хората ни задават. Гражданската платформа се утвърди като защитник на обикновените хора. Ние предлагахме решение и е време да се превърнем в политически субект, който да носи отговорност за реализирането на тези решения, защото сме наясно с проблемите на българите и знаем как да ги решаваме. Усещаме подкрепата и доверието на гражданите и никога не предадохме това доверие. Имаме визия как трябва да променим държавата и в каква България искаме да живеем ние, нашите деца и нашите родители и защото в противен случай, за да участваме в нови избори, отново трябва да зависим от други партии. Отново трябва да се съобразяваме и да зивисим с решенията на партийни органи, чийто състав дори не познаваме. Защо точно сега? Защо сега правим инициативен комитет и започваме учредяването на партия? Това е вторият въпрос, който хората ни задават. Смятам, че сега е моментът. Една година след първите избори на 4 април, които отстраниха Борисов от властта, когато избухва разочарованието на хората, че въпреки че Борисов не управлява, моделът "Борисов" не е разграден. Той се възпроизвежда, той се надгражда от новата власт", каза Мая Манолова в встъпителното си слово.

По думите ѝ реално реформите не се случват, възмездието е на "трупчета", а справедливостта чака на дълга опашка и бедността се увеличава. Според нея сега е нужна социална партия, тъй като такава няма в управлението.

"Уж социалната партия предаде интересите на работещите хора, на пенсионерите, на хората с увреждания, на малките предприемачи, на дребните земеделски производители. Когато е ясно, че след като 30 години на хората обещаваха благоденствие и при правителството на промяната, те отново получават мизерия. Сега е моментът, точно сега за създаване на истинска социална алтернатива, която да каже, че има нужда от нов тип държава", каза Мая Манолова.

Според нея партиите в Народното събрание вървят след събитията и са готови да предадат националния интерес.

"Ние искаме социална България без бедност и неравенства. Ние искаме солидарна България. Ние искаме справедлива България. Ние искаме просперираща България. Ние искаме благоденстваща България. Ние искаме силна България. Искаме държава, която да е майка, а не мащеха за своите граждани", каза още Мая Манолова.

По време на събитието бе обсъдена учредителна декларация на Инициативния комитет за създаване на партията. Представи я Никола Вапцаров.

В декларацията се посочва основната цел на "Изправи се България" - българите да живеем в справедлива, социална държава, без бедност, неравенства, с върховенство на правото и непримиримост към корупцията. В декларацията пише още, че целта е България да бъде страна с висок сандарт на живот, иновативна икономика, достъпно качествено образование и здравеопазване за всички и чиста природа. Декларацията започва с думите: "Време е за нов тип държава".

Предстои учредително събрание на политическа партия "Изправи се България" на 1 май от 11.00 ч. в зала "Азарян" на НДК. 

#Мая Манолова #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"