Полицаи и надзиратели разпънаха палатков лагер в центъра на София

Полицаи и надзиратели разпънаха палатков лагер в центъра на София
A A+ A++ A

Полицаи и надзиратели излязоха на протест. Те разпънаха палатков лагер пред сградата на Министерството на финансите. Инициативата е на синдикалните организации на служителите на МВР и на затворите в България.

„Протестът не е политически. Той е свързан с това, че ние не приемаме политиката по доходите в МВР и начина, по който то в момента се „реформира”. За нас категорично реформа няма. Това са двата основни пункта, които застъпва протестът”, обясни Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Конкретните искания на работещите в сферата са увеличение на заплатите с 25%, както и цялостна реформа в силовото ведомство, а не „на парче”.

“Чуваме, че се правят сериозни крачки, но още нищо не сме видели. Те не могат да изпълнят исканията ни, поне не в цялост, от днес за утре. Това е безспорен факт и сме наясно с него, но очакваме сериозни ангажименти и очакваме нещо да започне да се прави”, заяви Валентин Попов, Синдикална федерация на служителите в МВР.

“Настояваме за реформа, която съдейки по цялостната кореспонденция и публичните изяви на министъра на правосъдието, за нас не представя конкретна стратегия и визия. Искаме среща, на която да бъде уточнено какво точно ще се прави”, каза Цветан Михайлов от Синдиката на служителите на затворите.

„За да е сериозна цялата процедура по бройките и по-точно за щатното обезпечаване на различните видове длъжности възникват и много други въпроси. Казвам го в качеството си на служител с полицейски правомощия, но в системата има и други служители”, заяви един от протестиращите.

„Както в Главна дирекция „Изпълнения на наказанията”, където има специфични проблеми, така и в Главна дирекция „Охрана” се работи. Поставено е изискване за проучване на международен опит. Работим. Разбирам нетърпението, назад във времето са се натрупали проблеми, но и на нас ни е необходимо технологично време, за да вървим напред”, заяви Надежда Йорданова.

#протест #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »