Food Park “Quartal” става официален квартал в София

Food Park “Quartal” става официален квартал в София
A A+ A++ A

До 31.03.2022 година в София съществуваха общо 96 жилищни квартала. Но от днес те вече са 97, защото Food Park “Quartal” официално бе присъединен към кварталите на Столична община. Как това е възможно?

 Преди близо 2 години първият street food комплекс в София отвори врати с 14 заведения за храни и напитки. И още в онзи момент „съкварталците”, както посетителите на Quartal се наричат, обикнаха мястото като свой дом. Паркът се разрасна и разви до такава степен, че управителите му започнали да живеят с една единствена цел – да превърнат Quartal в истински квартал на София. И въпреки че повечето жители на столицата не били обнадеждени, след повече от половин година на борба с институциите, мечтата вече е неуспорим факт.

 До този момент Quartal, с адрес бул. „Черни връх” 69,  е най-малкият по площ квартал в Столична община, но по последни данни тепърва предстои неговото разрастване и развитие. Най-важното е, че вече всички жители на град София имат възможността при желание да променят своята адресна регистрация, като за целта е необходимо да подадат заявление към отговорните за това държавни институции. Също така, според проверени източници, тепърва предстои процедура за избор на кмет на столичен квартал Quartal.

 Според кметът на Столична община – Йорданка Фандъкова, която приема закона и учредява Quartal като официален квартал на София, управителите на парка са взели най-доброто решение. „Колкото повече, толкова повече” е  казал Мечо Пух, а ние го подкрепяме. Защото какво по-хубаво от още един квартал? Особено когато е толкова изключителен и създаден от метални транспортни контейнери.

Днес е 1-ви април, дано идеята за нов квартал в София да ви е развеселила.

#София #1 април #шега

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"