Работещи в „Топлофикация“ - на протест, искат по-високи заплати

Работещи в „Топлофикация“ - на протест, искат по-високи заплати
A A+ A++ A

Работещи в „Топлофикация-София“ протестираха пред Столична община с искане за достойно заплащане, здравословни условия на труд и професионално управление на стратегическото енергийно дружество. По данни на синдикатите средната нетна заплата в дружеството е 1400 лева.

"Топлофикация-София" се намира във фалит", се казва в приета от протестиращите декларация. Те настояват дружеството да премине от Столична община пряко в структурата на Българския енергиен холдинг, да има ново професионално управление на дружеството за осъществяване на бърза модернизация на енергийните мощности и достойно заплащане на труда:

„Заплатите са като в търговските вериги. Отговорносттат ни е десет пъти по-голяма. В търговските вериги може да объркаме хляба "Добруджа" и "Бял", докато тук ако сбъркаме, става страшно. Персоналът е под стрес, защото няма сигурност в съоръженията“.

Председателят на Конфедерацията на труда "Подкрепа" в "Топлофикация-София" Владимир Вунчев обясни, че в дружеството работят около 2200 души:

"БЕХ, тъй като технически е основният кредитор и на практика я притежава. БЕХ е държавата. Да премине "Топлофикация" в ръцете на БЕХ, тоест цялото имущество да се прехвърли в БЕХ".

Милена Анева - председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците към КНСБ в столичната "Топлофикация", беше категорична:

"Софиянци ако искат да живеят нормално, на топло, с топла вода като в 21-ви век и да живеят с чист въздух, трябва да подкрепят "Топлофикация", защото тя работи за тях. За съжаление,  от десет години "Топлофикация" се тика насилствено към унищожение".

#Топлофикация - София #заплати #синдикати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »