Хората от тази кръвна група запазват младостта си най-дълго

Хората от тази кръвна група запазват младостта си най-дълго
A A+ A++ A

Кръвната група определя скоростта, с която тялото ни старее. Учени от Европа проведоха мащабен експеримент и установиха как кръвната група влияе върху стареенето на човека. В проучването са взели  участие хора от различни възрасти.

Установено е че в този случаи Rh факторът не играе никаква роля, а от определящо значение е количеството на костния мозък. Хората с трета кръвна група  В остаряват най-бавно. Установено е, че при тях не са толкова силно изразени признаците на стареене върху кожата в сравнение с техните връстници.

Учените стигат до извода, че притежателите на втора кръвна А група са с най-висока склонност към лоши навици. Съответно този фактор ускорява няколко пъти процеса на стареене при тях. Зависимостите се отразяват негативно върху здравословното състояние и външния вид, а оттам и върху процеса на стареене.

Експертите припомнят, че хората от кръвна група А са изложени най-висок риск от промени в кожата и вътрешните органи, които се дължат на възрастови промени.

Представителите на 0 кръвна група са по-малко склонни от развиване на сърдечно-съдови заболявания, но в същото време имат проблеми с репродуктивната система и зачеването на деца.

Тези, които притежават кръвна група АБ са имали най-голям късмет. Те най-рядко страдат от вируси и настинки, въпреки че сред тях има хора със сърдечни проблеми.

#кръвна група #стареене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници