Шварценегер: Кремъл лъже за войната, в Украйна не е нужна денацификация

Шварценегер: Кремъл лъже за войната, в Украйна не е нужна денацификация
A A+ A++ A

Лъжат ви, че войната е заради нацистите в Украйна. Това каза Арнолд Шварценегер в свое обръщение в „Туитър“ към руския народ.

Цели квартали са разрушени от руските бомби, включително детска болница и родилно отделение, каза филмовата звезда.

Той започва обръщението с разказ за първата си среща с руснак, който се е превърнал в негов пример за подражание. Бил е на 14 години, когато гледа как Юри Петрович Власов печели световното по вдигане на тежести.

"Той хвана ръката ми и ме поздрави", разказва Шварценегер. Власов се превръща в негов кумир и го вдъхновява.

Актьорът, който е и бивш губернатор на Калифорния, каза на руснаците, че не им спестяват истината за последствията от тази война.

"Знам, че вашето правителство ви казва, че тази война е за денацификация на Украйна. Това не е вярно. Президентът й е с еврейски произход. Баща му и тримата му братя са убити от нацистите. Украйна не започна тази война. Нито пък националистите или нацистите. Хората с власт в Кремъл започнаха тази война. Това не е война на руснаците. Не. Светът се отвърна от Русия заради действията й в Украйна“, добави той.

„Почти 3 милиона украински бежанци - основно деца, жени и възрастни хора напуснаха страната. Това е хуманитарна криза. Руското правителство лъже не само своите граждани, но и своите войници...На някои е казано, че ще бъдат посрещнати в Украйна като герои, на някои - че са на учения. Те не са знаели, че отиват на война. Това е незаконна война!. Народът на Русия може да я спре“, каза още Шварценегер.

#Арнолд Шварценегер #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »