Идва нова порция студ и сняг

Идва нова порция студ и сняг
A A+ A++ A

Днес ще е слънчево. След обяд от северозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София - около 10, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е слънчево, след обяд - с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е слънчево. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, отначало средна и висока. Ще духа слаб, по билата - до умерен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра е около 2 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.     
             
През нощта срещу сряда над цялата страна облачността ще се увеличи и в сряда ще е облачно, от запад на изток на места ще превали дъжд. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - между 6 и 11. Вятърът в много райони временно ще стихне, по-късно през деня ще е слаб от североизток, а през нощта срещу четвъртък ще се усили и с него ще нахлува студен въздух.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, със слаби превалявания, в планините - от сняг, а в равнинната част от страната - от дъжд, който с понижението на температурите ще се примесва или ще преминава в сняг. Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-високи, а дневните - по-ниски.

#дъжд #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"