ВИДЕО Зеленски: Руските ракети ще падат над страни от НАТО съвсем скоро, ако...

ВИДЕО Зеленски: Руските ракети ще падат над страни от НАТО съвсем скоро, ако...
A A+ A++ A

Ако не закриете небето ни, скоро руски ракети ще паднат върху къщи и граждани на НАТО.

Това обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски във видео, публикувано на фейсбук страницата му.

"Днес е 18-ият ден. Началото на този ден бе мрачен. Руски ракети и бомби отново удариха нашата страна. 30 ракети само в областта на Лвив. Бомбардирането на Международния център за миротворчество и сигурност уби 35 души и рани 134. Там не се случваше нищо, което застрашава територията на Руската федерация".

Той направи това изявление, след като Русия нанесе въздушни удари по база за трениране на украинската армия на 20-ина километра от Полша - държава членка на НАТО и ЕС. Полският генерал Валдемар Скшипчак, бивш командир на военновъздушните сили, каза вчера, че тази база е служела за обучението на чуждестранния легион, в който се записват доброволци, за да се сражават срещу руснаците.

Там също така пристига част от военната помощ, която доставя Западът на Украйна след началото на руската инвазия на 24 февруари.

"И само на 20 километра се намират границите на НАТО", продължи Зеленски. "Преди година отправих предупреждение към лидерите на НАТО, че ако не отправят тежки превантивни санкции срещу Русия, ще започне война. Оказах се прав. От много време говоря за това, че "Северен поток" е оръжие, с което Русия ще удари Европа. Вече това е очевидно. Ако не закриете нашето небе, само въпрос на време е руските ракети да паднат на ваша територия, на територията на НАТО, върху къщи и граждани на НАТО", заяви Зеленски.

Зеленски заяви още, че нападението, при което загина вчера американският журналист Брент Рено, е било умишлено.

#Володимир Зеленски #Русия #Украйна #ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"