Хаджигенов: Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел, а тук нямаш идея срещу какво се изправяш

Хаджигенов: Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел, а тук  нямаш идея срещу какво се изправяш
A A+ A++ A

Правителството прави недобър като предложения бюджет. Вземането на парите от прокуратурата е чудесно, но можеше да бъде изиграно по-добре, даже аз бих взел повече пари. Бонуси, огромни заплати в спецсъда, в спецпрокуратурата, в спецследствието. Те са в пъти по-големи от заплатите на останалите. В спецсъдилищата една експертиза, която в районен или в окръжен съд струва 300 лева, там струва 3000 лева". 

Това каза пред БНР адвокат Николай Хаджигенов от "Ние идваме". 

И допълни, че тук е България, няма нищо от Харвард:  

"Харвард е добре, когато отидеш в Брюксел. Тук нямаш идея какво се случва, защо, срещу кого си се изправил. Това е огромният проблем на сегашното управление". 

По думите му, ако Иван Гешев е враг на правосъдието, той не е трябвало да бъде приеман в Министерския съвет, а "това със списъците беше жалък водевил". 

В предаването "Политически НЕкоректно" адвокатът допълни: 

"Докато ГЕРБ са тъпо зло, ДПС са умно зло, образовано, те знаят и могат, не си играят игрички. Те взеха инициативата за промени в Конституцията и започнаха да правят сериозните неща. Те биха могли да подкрепят промени в Конституцията, включително биха гласували срещу Гешев, ако бъдат заврени в ъгъла и не им остане друг избор. Тогава ще прежалят и Гешев, и всички останали. ДПС са на белия кон, водят всичко в парламента заради тотална неадекватност на Промяната". 

Той подчерта, че докато Иван Гешев е на власт, няма да започнат разследвания по незаконните подслушвания и полицейското насилие. 

"Сега положението е нетърпимо и Гешев ще си отиде преждевременно... Трябва да се фокусираме върху прокуратурата, има вариант тя да бъде реформирана, да се изчисти от гешевщината и цацаровщината и да продължим напред. Когато стана главен прокурор Иван Гешев, Софийска градска прокуратура и Върховна касационна прокуратура изчезнаха, буквално, очевидно отказаха да изпълняват поръчките на Гешев и той насочи всичко към спецпрокуратурата. Те живеят в странен неутралитет. Може би лека-полека виждат, че стената се пропуква и Гешев си заминава. В момента, в който той падне, ще започнат да се случват много неща". 

Хаджигенов е категоричен, че по делото "Барселонагейт" ще има публичен отговор, защото по него работят испанската полиция и прокуратура. 

#Николай Хаджигенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"