Швейцарците мачкат в ските на Олимпиадата с контрабандно месо и вино

Швейцарците мачкат в ските на Олимпиадата с контрабандно месо и вино
A A+ A++ A

В съвременния спорт, изпълнен с тактики, стратегии и изключително сложни техники, швейцарският олимпийски тим в алпийските ски има едно просто мото - "Пий вино и се спускай бързо", пише агенция Ройтерс.

Швейцарката Мишел Гизин защити златния си медал в комбинацията за жени, а на подиума се качи и нейната съотборничка Уенди Холденер с второ място. Двете разкриха, че вечерта преди супергигантския слалом са пили по чаша вино в компанията на съотборниците си Лука Ерни и Лоик Меяр.
   
"След състезанието даже написаха на вратата ми 'пий вино, спускай се бързо'. Разбира се, трябваше да спазим традицията, така че повторихме упражнението отново вчера. Гледайки резултата, явно работи", каза Гизин с широка усмивка след награждаването.

Успехът на швейцарците обаче съвсем не е случаен, тъй като те спечелиха девет медала, включително три златни, на миналогодишното световно първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо. Освен титлата на Гизин, на тази Олимпиада страната е с още четири златни медала. Беат Фойц и Корине Зутер триумфираха в двете спусканията, Марко Одермат стана олимпийски шампион в гигантския слалом за мъже, а Лара Гут-Бехрами взе златото в супергигантския слалом за жени.
 
"На миналото световно първенство спечелихме много медали и искахме да повторим това представяне на Олимпиадата, тъй като тя е най-голямата сцена. Да спечелиш три от пет състезания при жените и седем от 15 медала е просто пълна лудост. А към това добавихме и победи на Беат и Марко. Цялата страна празнува", продължи Гизин.

Треньорът на отбора Беат Чуор добави, че алпийците не само пият вино, но и поддържат добър хранителен режим.

"Донесохме си с нас месо, наречено бюндерфлайш (б.пр.- сушено телешко). Вкарахме го контрабандно в обувките ни. Бира не внесохме в Китай, само храна", заяви той.

#Швейцария #ски #Олимпиада #Пекин 2022

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"