ВИДЕО+АУДИО Бултрасите плашат община Пловдив с нахлуване и чупене на глави, ако...

ВИДЕО+АУДИО Бултрасите плашат община Пловдив с нахлуване и чупене на глави, ако...
A A+ A++ A

Стефан Марков, Novinite.bg

Привържениците на Ботев вече са с изчерпано търпение. Те организират масов протест  идната събота, когато се очaква няколко хиляди жълто-черни сърца да се съберат до стадион "Христо Ботев", а оттам да има шествие до общината. 

Желанието на бултрасите е да бъде довършен общинският стадион, който е с прозвище Колежа и е дом на ботевистите. Дом, който бе съборен преди почти десетилетие, а на мястото на стария стадион сега се строи нов, по нарочно подадена поръчка, спечелена от ПИМК. Темповете обаче са толкова мудни и има толкова много съмнения за корупция и саботажи от проектанти, строители и контрольори, че феновете са в истерия. 

Тя засега е тиха, но може да стане и дива и шумна истерия. Поне това може да се извлече като извод, ако се заслушаме в текста на новата песен на запалянковците, която днес бе представена. С нея на уста в събота бултрасите ще искат гаранции за завършване на стадион "Христо Ботев" в кратки срокове и с изцяло изпълнен проект за покриване с козирка на четирите сектора.

Наелият се със строежа на Колежа бос на ПИМК Илиян Филипов засега се движи по ръба на бръснача, след като на няколко пъти на всеослушание обеща Ботев да се завърне и да играе в своя дом, но това така и не се случва. Транспортният и строителен бизнесмен, биещ се в гърдите за луд фен на "канарчетата", даде да се разбере, че виновни за бавността са проектантите, а и отговорните фактори в общината. Той дори сподели, че е дал крупна сума от своя джоб, само и само да се извършват дейности по Колежа, а изхарчените средства по отпуснатите 25 милиона са едва 1/3.

Филипов се отказа от вбесилото града намерение да внесе акт 10 за замразяване на строежа. Това се случи, защото той и привържениците се срещнаха и очи в очи си казаха как стоят нещата и какво стои в основата на това мечтата на бултрасите да остава неосъществена.

Ботевистите остават в бойна готовност, тъй като обръгнаха на празни думи и обещания.

#Ботев Пловдив #шествие #протест #Община Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"