Зверско автомеле на АМ Тракия затвори пътя към София, горят коли

Зверско автомеле на АМ Тракия затвори пътя към София, горят коли
A A+ A++ A

Тежка катастрофа е станала на 103-я км на АМ “Тракия” преди минути, съобщи "24 часа".

Няколко автомобила са катастрофирали по пътя за София. Два от тях са изхвърчали от магистралата в канавката и са избухнали в пламъци. Превозните средства са изцяло опожарени, но огънят продължава да гори.

Гъст дим се издига над пътя и пречи на видимостта в района и в двете посоки. Движението е ограничено. Образувала се е голяма колона от изчакващи коли към София, дълга няколко километра.

На мястото на катастрофата има екипи на Бърза помощ, “Пожарна безопасност” и полицаи.

Пожарникари се опитват да овладеят пожара, но той се е разраснал. Огнената стихия е обхванала сухи треви по канавката и близки ниви в продължение на километри.

Между километър-два след изпепелените автомобили издигащият се дим е толкова гъст, че движението по пътя е почти невъзможно.

Към местопроизшествието пътуват още пожарни и полицейски екипи. Униформени вече отклоняват движението през отбивката за Цалапица.

Още една катастрофа е станала малко по-рано на магистралата. Тир се е преобърнал няколко км по-рано в обратна посока. На 98-я км към Бургас камионът е паднал в канавката. На мястото има сигнализиращи знаци в аварийната лента, което кара пътуващите леко да намалят скоростта.

Снимка: Зорница Йосифова, "24 часа" 

 

 

#катастрофа #АМ Тракия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »