Ангелов: Държавата се неглижира от Кирил Петков, предстоят фалити

Ангелов: Държавата се неглижира от Кирил Петков, предстоят фалити
A A+ A++ A

"Повече от месец не спираме да повтаряме, че най-зле е положението в здравните заведения. Увеличаването на цената на тока в общинските лечебни заведения води до увеличаване на разходите многократно. Те не получават отникъде държавна помощ. Или трябва да спрат да плащат заплатите на здравните работници или да спрат да купуват консумативи за лечение. И двете биха били безотговорни". Това каза пред журналисти на брифинг депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

По думите му държавата се неглижира от Кирил Петков и предстоят фалити.

"Днес в медиите се появиха репортажи как центрове за социални услуги спират работа заради високите цени на тока. В България те са над 1300 на брой. Част от хората, които са ни писали до момента, вече са получили писма от енергийните дружества за спиране на електроподаването", заяви Деница Сачева от ГЕРБ.

"Предупредихме правителството, че няма буфер на бюджетните организации, който може да посрещне такива шокови цени. Конкретно при училищата и детските градини – тези икономии, които имаха за допълнителни възнаграждения, за развития на училища, сега ще бъдат дадени за разходи за електроенергия. Видяхме проектобюджета, няма да бъдат компенсирани първите три месеца, затова е абсолютно наложително да бъдат компенсирани чрез друг механизъм. Това е нашето решение, което внасяме", допълни Красимир Вълчев от ГЕРБ.

От партията заявиха, че имат решение за тези проблеми и са го предложили в Народното събрание.

"Това е проект за решение за компенсация на 100% от увеличението за всички обществени организации, които не могат да увеличат цените и които изпълняват обществена услуга. Ще внесем искане за извънредно заседание на Енергийната комисия още в началото на следващата седмица", посочи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

  

#Ангелов #Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »