Алена отказа хороскоп на Петков: Идат тежки дни за България

Алена отказа хороскоп на Петков: Идат тежки дни за България
A A+ A++ A

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс“ – сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 г., а астрология от 1977 г. При двумесечния си престой в Япония в науката я въвежда японски астролог. В периода 1983-1984 г. изучава редовно астрология и психоанализа в САЩ – Ню Йорк, когато за пръв път среща своята учителка Линда Гудман.

През 1993 г. Гудман ѝ поставя задачата да продължи изследванията си и да развива науката нумерология и по-специално кармичната нумерология и кармичната астрология. Автор е на 77 книги и повече от 234 хиляди хороскопа. Създател и автор на сп. "Кармичният кръг“, излизащо всеки месец от януари 2001 г.

Алена е единствената българка, член на Германския съюз на астролозитe DAV. От 2006 г. е член на Международната астрологична асоциация ISAR , а от 2015 г. и на Американския астрологичен съюз. През 2010 г. с решение на Германския астрологичен съюз е избрана да оглави българския филиал на Германския астрологичен съюз и да бъде негов председател. Книгата ѝ "Универсалната матрица на Питагор“ излезе на немски език през октомври 2019 г. Ето какво каза тя за "Ретро":

– Алена, какво показва вашият астрологичен анализ – задава ли се по-добра нова година за България, има ли основание за някакъв оптимизъм? 

– Очаква ни трета поред трудна година от девет възможни. На 4 април народът направи своя избор и направи 2021-ва годината на глобална промяна, негативна за следващите девет години. Спасителните точки, в които имаме шанс да подобрим положението си, са краят на 2023-та (вече е почти невъзможен), краят на 2026 г. (малко вероятен) и последният срок – 2030 г. Вече сме стъпили на грешния път, а излизането от него не е лесно даже и при най-добро желание. Такива са астрологичните заложби, имената на управляващите са подробност. 

Годината на Венера, 2022-ра, повтаря като вибрация и планета управител политически и икономически кризисната 2013 г. и стъпва върху наследството на предходните три години заради вибрация 6 – нумерологичното число на Венера. Дали годината ще е по-лека или по-проблемна от 2013-та, вече зависи от начина, по който се управлява държавата. 

През 2021 г. властваха Злобата, Омразата и Агресията не само в обществен, но и в личностен план и на битово ниво, които и през 2022 г. може да не допуснат да се възцари спокойствие и да продължат да гонят нереалните си цели без оглед на средствата. 

Предстоят ни 365 дни, в които редът и хармонията ще бъдат насилствено налагани от малцинството спрямо мнозинството. През първите месеци на 2022 г. все още сме заслепени от емоциите и разрухата, която сами позволихме да нахлуе в битието ни през изминалата година на Меркурий. Заменихме устрема си напред и нагоре с неочакван обрат назад и надолу, скрити зад високопарни лозунги за висок морал и почтеност, стъпили върху погазена конституция.

Постоянните високопарни, но лъжовни думи, повторени хилядократно, се възприеха за истина. Вместо позитивната същност на Меркурий, подтикваща към търсене на диалог и разбирателство, съзнателно беше използвана негативната – на постоянната лъжа и наглите измами, размътващи главите на по-лековерните, неинформирани, невежи и емоционално пристрастни хора. Да не забравяме, че Меркурий освен майстор на речта е и патрон на лъжците и измамниците. 

Позабравено старо статукво облече нови дрехи само и само да се докопа до властта, а късата памет на народа от суверен го превърна в употребен, въпреки че ще мине време, докато осъзнае този факт. Тази част от хороскопа ми за 2022 г. съм я написала преди осем месеца. С новото правителство вече е факт, нали? Промяната сякаш се оказва подмяна. И мнозинството се радва. 

В годината на Венера здравето на всеки от нас е следствие както от заложеното в личния му хороскоп, така и от негативните емоции, дълбоко пропили телата и душите ни в предходните две години. В годината на равносметка здравето ни ще поиска своето, а то за мнозина няма да е позитивно. 

Поредната трудна година за народа и държавата и обществото, в която ще получим само онова, което сме заслужили с думи и дела в предходните години. 

– Пред какви нови предизвикателства и катаклизми ще бъдем изправени? 

– С предизвикателствата на трудния и бедния ни живот сме свикнали, с природните катаклизми също. Не можем да ги избегнем, но и не можем да ги предвидим като астрологично изчисление. Земетресения, урагани, не е възможно. 

През 2022 г. единствено сигурни са пороите, предизвикващи наводнения. Нептун е в Риби до 2025 г. Период на крайности. Вода ще има, но по-често, вместо да се радваме на напоителен дъжд, ще бъдем потърпевши от дълги засушавания и унищожителни порои. Разлика от 2021-ва няма да има. 

За порои и наводнения трябва да сме подготвени от януари до април включително, суша и наводнения през май, юни, юли, август 2022 г. Няма как да ги избегнем, но и няма да се подготвим – българинът не вярва, че ще го споходи бедствие, а когато го споходи, чака Господ да слезе и да го спасява заради личното му безхаберие.

Ако настоящото правителство на Петков вярва, че ще управлява четири години, отсега да предупредя, че голямото бедствие ще започне през 2025 г., когато Нептун премине от Риби в Овен, и всеки ще усети рязко и болезнено настъпването на Огнената ера, която не е естествен природен етап в живота на Земята, а изкуствено творение, вторичен негативен продукт на човешкото битие. Пожарите ще се увеличават, температурите ще нарастват, а Нептун ще разпалва огъня, като засилва негативните черти на хомо сапиенс и в същото време ни лишава от вода. 

На 31 март 2025 г. Нептун преминава в огнения Овен, настъпва времето на пожарищата и четиринадесетгодишната суша. 

Огънят ще е ежедневното ни битие. Ще плачем за вода, но вода няма да има. И като си припомните, че в България над 80% от питейната вода се губи по тръбопроводите, сме си за окайване. Четирите години ей сега ще отлетят и знам, че нищо няма да е свършено, за да си спестим неволите от безводието и естествено, нечовешкото безхаберие, а злата природа ще ни е виновна. 

– Новото правителство ще успее ли да намери решение за тежките кризи в държавата и каква "промяна“ да очакваме – ще бъде ли овладян скокът на цените, или ни чака тежка зима? 

– Със сигурност зимата няма да е като при Виденов, а и много тежки зими сме преживели. Какво е още една повече. Ако правителството успее да овладее спекулата с цената на тока, ценовият скок за всички стоки и услуги може и да се успокои. Няма да е лесно с горивата, докато играчите на глобалния пазар не постигнат техните си цели, но как ще подходи правителството – не знам. Чухме, че президентът първо го интересува промяната в съдебната власт, сякаш се страхува от нещо този човек. Всичко друго е следствие, а на народа реформата в съдебната власт му е последната грижа, докато липсата на питейна вода и сега му е проблем в голяма част от България.

Усмихнатият предводител и говорител на правителството тръгна с големи и много обещаващи декларации, но знаем, че обещаването не е като даването. Смяната на поколенията в правителството е факт, който е астрологично предопределен отпреди две години. В това отношение ситуацията е предизвестена. Част от тези хора нямат никакъв политически опит и освен това са завършили и работили в държави, напълно различни като култура и манталитет от тези на българското общество. Тъй че или бързо ще катастрофират, независимо от кукловодите зад тях, или ще ни изненада неочаквана промяна. Но българската народопсихология е жилаво многовековно статукво, няма лесно да се даде на младежта. 

– А вижда ли се краят на ковид кризата? 

– Далеч сме от края на тази зараза, още дълго ще шества по планетата. Ще припомня какво бях написала през октомври 2020 г. – допуснем ли трета вълна през януари и четвърта след средата на лятото 2021-ва, никакви астрологични прогнози няма да са възможни. Оставяме се на Съдбата и в очакване вирусът да отслабне чрез постепенни мутации и постепенно да се превърне в сезонен грип. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо коронавирусът ще отслабва. В моето семейство всички сме се ваксинирали вече и с третата доза и това е нормално заради века, в който живеем. В България, както винаги, ситуацията е по-различна. Страх ги е хората не от ковида и че убивал, а да не ги чипират. 

– Какво показва хороскопът на новия министър-председател Кирил Петков? Има ли той качествата да управлява държава? И какво се крие зад неговата усмивка? 

– Ще отговоря по различен от обичайния начин: не желая да направя популярна астрологична прогноза на новия премиер на България. Вече съм писала достатъчно преди изборите. Нито ще посочвам негативите му, защото, когато ги осъзнае и реши да ги промени, ще е за да докаже, че аз нямам знание и умения да се занимавам с неговото величие. Ако някога си поиска лично прогноза, може да има късмет да я получи, но не е сигурно дали ще позволя да попадне сред хората, които и слепци да са, ги превеждам над пропаст без мост, освен ако не се случи чудо и питането е свързано с просперитета на България. 

Когато един човек е решил, че може да управлява, трябва да има стабилна подкрепа, но сред неговите министри такива не виждам. Има млади хора, които нямат представа от това що е България, от нравите и обичаите, а за да се научат, им трябва време, не книжки и разкази на родители, баби и дядовци. 

Усмивката му, на моменти не на място, не говори за чар и добронамереност, а за опит да прикрие комплекси или качества, които знае, че биха му попречили да управлява или хората да го приемат такъв, какъвто е. Предпочитам да приемам всеки с истинското му лице, а не с усмихнатата му маска и това, което ще видя, няма да ме разочарова, защото такъв го е създал Твореца. 

– Какъв времеви хоризонт давате на новото правителство и сложната четворна коалиция и какви подводни камъни могат да го разклатят? 

– Времевият хоризонт като астрологично изчисление е ясен – поне четири месеца живот на правителството. От февруари нататък в планетарните конфигурации започват да преобладават кризисни аспекти. 

Съдбата и планетите не са добронамерени към четирите партии, които определих като орел, рак, щука и къртица. На поне на три от формациите им е безразлично добро или зло ще сторят на народа. Важното е да бъде угодно на тях и на тези, които им дърпат конците. 

Сигурна съм, че правителството на Петков иска да има хоризонт от четири години, както и знам, че в него има отговорни хора, мислещи за народа, както и други, вече потриващи ръце за очаквани далавери. Нищо различно спрямо което и да е правителство. В България всяко ново правителство идва със заявка да изкорени корупцията, както и с декларацията, че всичко наследено от предходната власт е лошо и трябва да бъде разрушено. С този манталитет все ще си бъдем на опашката на Европа, все градим и все лошо, и все от нула почваме. 

Хоризонтът на настоящото управление като първа астрологична перспектива може да е само четири месеца. Причината е, че основният фактор за продължителността на живота на едно правителство е мигът на полагане на клетвата. Този миг определя звездната карта на неговото раждане с всичко заложено в нея. Ще дам пример с третото правителство на Борисов. Това правителство просъществува в пълния си мандат благодарение на Корнелия Нинова. Както казах тогава, тя му постла червен килим. Какво се случи? Денят на клетвата беше отличен, но имаше един часови интервал, който трябваше да бъде избегнат за полагането на клетвата, защото предопределяше предсрочни избори. Партиите си казваха встъпленията и нещата отиваха на зле, клетвата да бъде точно в нежелания интервал. И тогава г-жа Нинова, като взе думата и започна да громи ГЕРБ, та повече от половин час. Опасният интервал мина, третото правителство на Борисов изкара мандата си. Та в този смисъл по-важно е не кой е в правителството, а мигът на клетвата. 

Какви са подводните камъни пред управлението, няма да кажа. Смятам, че това управление ще донесе проблеми на България в глобалното ѝ позициониране, а управлението на министерствата е въпрос на кадърност и почтеност. Ако кажа какви са кризисните точки, значи им соча пътя, по който да ги преодолеят. И тогава с моите камъни по моята глава. Ще се опитат да ме дискредитират като астролог, както се опитаха да го направят, вадейки извадки от астрологичните ми прогнози за президент, и в същото време и осигурявайки компютърно манипулиран изборен комфорт на Радев и хоп, доживяхме след 20 години Алена да направи грешна политическа астропрогноза. 

В интерес на астрологичната истина трябва да кажа, че и без компютърните пренасочвания на гласове Радев си заслужи победата с неизменното си поведение. Борисов с постоянно грешните си действия му я поднесе на тепсия и забравилите да подсетя, че това го написах за пръв път миналата година по време на протестите. А шансът на Радев преди три години беше нулев за втори мандат. 

– Как ще се променят поведението и стилът на президента Румен Радев през втория му мандат? 

– Манталитетът на президента е постоянен. Цял живот е бил военен, или е командвал, или е изпълнявал заповеди. Сега ще е същото, но в по-мека форма, защото на пръв поглед е спечелил войната срещу Борисов. Думите му трябва да омекнат, поведението също, предполага се, че е сред съмишленици с хората от правителството, в което планетарните конфигурации ме карат дълбоко да се съмнявам. 

– Ще работи ли той в хармония с кабинета и парламента, или се задават нови конфликти? 

– Не е нужна астрологична прогноза, въпреки че съм направила изчисления, за да кажа, че конфликтите са неизбежни. Тях и сега ги има, но са силно потиснати заради общата цел, обединяваща Радев и "Промяната“. Надали ще отнеме много време обществото да разбере за тези противоречия. Президентът неочаквано и за него може да се окаже само с представителна функция, защото при противоречия няма как да свали министър-председателя от поста му, дори да свали доверието си от правителството. 

– Приключва ли ГЕРБ окончателно с управлението? 

– На този етап – да! Такива са астрологичните предпоставки. Борисов отдавна не е любимец на Съдбата, предаде мен и България. Жалко е, това го пиша от октомври 2020 г., че Борисов съзнателно съсипва партията си, разгонва кадърни хора с опит, зСветлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс“ – сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 г., а астрология от 1977 г. При двумесечния си престой в Япония в науката я въвежда японски астролог. В периода 1983-1984 г. изучава редовно астрология и психоанализа в САЩ – Ню Йорк, когато за пръв път среща своята учителка Линда Гудман.

През 1993 г. Гудман ѝ поставя задачата да продължи изследванията си и да развива науката нумерология и по-специално кармичната нумерология и кармичната астрология. Автор е на 77 книги и повече от 234 хиляди хороскопа. Създател и автор на сп. "Кармичният кръг“, излизащо всеки месец от януари 2001 г.

Алена е единствената българка, член на Германския съюз на астролозитe DAV. От 2006 г. е член на Международната астрологична асоциация ISAR , а от 2015 г. и на Американския астрологичен съюз. През 2010 г. с решение на Германския астрологичен съюз е избрана да оглави българския филиал на Германския астрологичен съюз и да бъде негов председател. Книгата ѝ "Универсалната матрица на Питагор“ излезе на немски език през октомври 2019 г. Ето какво каза тя за "Ретро":

– Алена, какво показва вашият астрологичен анализ – задава ли се по-добра нова година за България, има ли основание за някакъв оптимизъм? 

– Очаква ни трета поред трудна година от девет възможни. На 4 април народът направи своя избор и направи 2021-ва годината на глобална промяна, негативна за следващите девет години. Спасителните точки, в които имаме шанс да подобрим положението си, са краят на 2023-та (вече е почти невъзможен), краят на 2026 г. (малко вероятен) и последният срок – 2030 г. Вече сме стъпили на грешния път, а излизането от него не е лесно даже и при най-добро желание. Такива са астрологичните заложби, имената на управляващите са подробност. 

Годината на Венера, 2022-ра, повтаря като вибрация и планета управител политически и икономически кризисната 2013 г. и стъпва върху наследството на предходните три години заради вибрация 6 – нумерологичното число на Венера. Дали годината ще е по-лека или по-проблемна от 2013-та, вече зависи от начина, по който се управлява държавата. 

През 2021 г. властваха Злобата, Омразата и Агресията не само в обществен, но и в личностен план и на битово ниво, които и през 2022 г. може да не допуснат да се възцари спокойствие и да продължат да гонят нереалните си цели без оглед на средствата. 

Предстоят ни 365 дни, в които редът и хармонията ще бъдат насилствено налагани от малцинството спрямо мнозинството. През първите месеци на 2022 г. все още сме заслепени от емоциите и разрухата, която сами позволихме да нахлуе в битието ни през изминалата година на Меркурий. Заменихме устрема си напред и нагоре с неочакван обрат назад и надолу, скрити зад високопарни лозунги за висок морал и почтеност, стъпили върху погазена конституция.

Постоянните високопарни, но лъжовни думи, повторени хилядократно, се възприеха за истина. Вместо позитивната същност на Меркурий, подтикваща към търсене на диалог и разбирателство, съзнателно беше използвана негативната – на постоянната лъжа и наглите измами, размътващи главите на по-лековерните, неинформирани, невежи и емоционално пристрастни хора. Да не забравяме, че Меркурий освен майстор на речта е и патрон на лъжците и измамниците. 

Позабравено старо статукво облече нови дрехи само и само да се докопа до властта, а късата памет на народа от суверен го превърна в употребен, въпреки че ще мине време, докато осъзнае този факт. Тази част от хороскопа ми за 2022 г. съм я написала преди осем месеца. С новото правителство вече е факт, нали? Промяната сякаш се оказва подмяна. И мнозинството се радва. 

В годината на Венера здравето на всеки от нас е следствие както от заложеното в личния му хороскоп, така и от негативните емоции, дълбоко пропили телата и душите ни в предходните две години. В годината на равносметка здравето ни ще поиска своето, а то за мнозина няма да е позитивно. 

Поредната трудна година за народа и държавата и обществото, в която ще получим само онова, което сме заслужили с думи и дела в предходните години. 

– Пред какви нови предизвикателства и катаклизми ще бъдем изправени? 

– С предизвикателствата на трудния и бедния ни живот сме свикнали, с природните катаклизми също. Не можем да ги избегнем, но и не можем да ги предвидим като астрологично изчисление. Земетресения, урагани, не е възможно. 

През 2022 г. единствено сигурни са пороите, предизвикващи наводнения. Нептун е в Риби до 2025 г. Период на крайности. Вода ще има, но по-често, вместо да се радваме на напоителен дъжд, ще бъдем потърпевши от дълги засушавания и унищожителни порои. Разлика от 2021-ва няма да има. 

За порои и наводнения трябва да сме подготвени от януари до април включително, суша и наводнения през май, юни, юли, август 2022 г. Няма как да ги избегнем, но и няма да се подготвим – българинът не вярва, че ще го споходи бедствие, а когато го споходи, чака Господ да слезе и да го спасява заради личното му безхаберие.

Ако настоящото правителство на Петков вярва, че ще управлява четири години, отсега да предупредя, че голямото бедствие ще започне през 2025 г., когато Нептун премине от Риби в Овен, и всеки ще усети рязко и болезнено настъпването на Огнената ера, която не е естествен природен етап в живота на Земята, а изкуствено творение, вторичен негативен продукт на човешкото битие. Пожарите ще се увеличават, температурите ще нарастват, а Нептун ще разпалва огъня, като засилва негативните черти на хомо сапиенс и в същото време ни лишава от вода. 

На 31 март 2025 г. Нептун преминава в огнения Овен, настъпва времето на пожарищата и четиринадесетгодишната суша. 

Огънят ще е ежедневното ни битие. Ще плачем за вода, но вода няма да има. И като си припомните, че в България над 80% от питейната вода се губи по тръбопроводите, сме си за окайване. Четирите години ей сега ще отлетят и знам, че нищо няма да е свършено, за да си спестим неволите от безводието и естествено, нечовешкото безхаберие, а злата природа ще ни е виновна. 

– Новото правителство ще успее ли да намери решение за тежките кризи в държавата и каква "промяна“ да очакваме – ще бъде ли овладян скокът на цените, или ни чака тежка зима? 

– Със сигурност зимата няма да е като при Виденов, а и много тежки зими сме преживели. Какво е още една повече. Ако правителството успее да овладее спекулата с цената на тока, ценовият скок за всички стоки и услуги може и да се успокои. Няма да е лесно с горивата, докато играчите на глобалния пазар не постигнат техните си цели, но как ще подходи правителството – не знам. Чухме, че президентът първо го интересува промяната в съдебната власт, сякаш се страхува от нещо този човек. Всичко друго е следствие, а на народа реформата в съдебната власт му е последната грижа, докато липсата на питейна вода и сега му е проблем в голяма част от България.

Усмихнатият предводител и говорител на правителството тръгна с големи и много обещаващи декларации, но знаем, че обещаването не е като даването. Смяната на поколенията в правителството е факт, който е астрологично предопределен отпреди две години. В това отношение ситуацията е предизвестена. Част от тези хора нямат никакъв политически опит и освен това са завършили и работили в държави, напълно различни като култура и манталитет от тези на българското общество. Тъй че или бързо ще катастрофират, независимо от кукловодите зад тях, или ще ни изненада неочаквана промяна. Но българската народопсихология е жилаво многовековно статукво, няма лесно да се даде на младежта. 

– А вижда ли се краят на ковид кризата? 

– Далеч сме от края на тази зараза, още дълго ще шества по планетата. Ще припомня какво бях написала през октомври 2020 г. – допуснем ли трета вълна през януари и четвърта след средата на лятото 2021-ва, никакви астрологични прогнози няма да са възможни. Оставяме се на Съдбата и в очакване вирусът да отслабне чрез постепенни мутации и постепенно да се превърне в сезонен грип. Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо коронавирусът ще отслабва. В моето семейство всички сме се ваксинирали вече и с третата доза и това е нормално заради века, в който живеем. В България, както винаги, ситуацията е по-различна. Страх ги е хората не от ковида и че убивал, а да не ги чипират. 

– Какво показва хороскопът на новия министър-председател Кирил Петков? Има ли той качествата да управлява държава? И какво се крие зад неговата усмивка? 

– Ще отговоря по различен от обичайния начин: не желая да направя популярна астрологична прогноза на новия премиер на България. Вече съм писала достатъчно преди изборите. Нито ще посочвам негативите му, защото, когато ги осъзнае и реши да ги промени, ще е за да докаже, че аз нямам знание и умения да се занимавам с неговото величие. Ако някога си поиска лично прогноза, може да има късмет да я получи, но не е сигурно дали ще позволя да попадне сред хората, които и слепци да са, ги превеждам над пропаст без мост, освен ако не се случи чудо и питането е свързано с просперитета на България. 

Когато един човек е решил, че може да управлява, трябва да има стабилна подкрепа, но сред неговите министри такива не виждам. Има млади хора, които нямат представа от това що е България, от нравите и обичаите, а за да се научат, им трябва време, не книжки и разкази на родители, баби и дядовци. 

Усмивката му, на моменти не на място, не говори за чар и добронамереност, а за опит да прикрие комплекси или качества, които знае, че биха му попречили да управлява или хората да го приемат такъв, какъвто е. Предпочитам да приемам всеки с истинското му лице, а не с усмихнатата му маска и това, което ще видя, няма да ме разочарова, защото такъв го е създал Твореца. 

– Какъв времеви хоризонт давате на новото правителство и сложната четворна коалиция и какви подводни камъни могат да го разклатят? 

– Времевият хоризонт като астрологично изчисление е ясен – поне четири месеца живот на правителството. От февруари нататък в планетарните конфигурации започват да преобладават кризисни аспекти. 

Съдбата и планетите не са добронамерени към четирите партии, които определих като орел, рак, щука и къртица. На поне на три от формациите им е безразлично добро или зло ще сторят на народа. Важното е да бъде угодно на тях и на тези, които им дърпат конците. 

Сигурна съм, че правителството на Петков иска да има хоризонт от четири години, както и знам, че в него има отговорни хора, мислещи за народа, както и други, вече потриващи ръце за очаквани далавери. Нищо различно спрямо което и да е правителство. В България всяко ново правителство идва със заявка да изкорени корупцията, както и с декларацията, че всичко наследено от предходната власт е лошо и трябва да бъде разрушено. С този манталитет все ще си бъдем на опашката на Европа, все градим и все лошо, и все от нула почваме. 

Хоризонтът на настоящото управление като първа астрологична перспектива може да е само четири месеца. Причината е, че основният фактор за продължителността на живота на едно правителство е мигът на полагане на клетвата. Този миг определя звездната карта на неговото раждане с всичко заложено в нея. Ще дам пример с третото правителство на Борисов. Това правителство просъществува в пълния си мандат благодарение на Корнелия Нинова. Както казах тогава, тя му постла червен килим. Какво се случи? Денят на клетвата беше отличен, но имаше един часови интервал, който трябваше да бъде избегнат за полагането на клетвата, защото предопределяше предсрочни избори. Партиите си казваха встъпленията и нещата отиваха на зле, клетвата да бъде точно в нежелания интервал. И тогава г-жа Нинова, като взе думата и започна да громи ГЕРБ, та повече от половин час. Опасният интервал мина, третото правителство на Борисов изкара мандата си. Та в този смисъл по-важно е не кой е в правителството, а мигът на клетвата. 

Какви са подводните камъни пред управлението, няма да кажа. Смятам, че това управление ще донесе проблеми на България в глобалното ѝ позициониране, а управлението на министерствата е въпрос на кадърност и почтеност. Ако кажа какви са кризисните точки, значи им соча пътя, по който да ги преодолеят. И тогава с моите камъни по моята глава. Ще се опитат да ме дискредитират като астролог, както се опитаха да го направят, вадейки извадки от астрологичните ми прогнози за президент, и в същото време и осигурявайки компютърно манипулиран изборен комфорт на Радев и хоп, доживяхме след 20 години Алена да направи грешна политическа астропрогноза. 

В интерес на астрологичната истина трябва да кажа, че и без компютърните пренасочвания на гласове Радев си заслужи победата с неизменното си поведение. Борисов с постоянно грешните си действия му я поднесе на тепсия и забравилите да подсетя, че това го написах за пръв път миналата година по време на протестите. А шансът на Радев преди три години беше нулев за втори мандат. 

– Как ще се променят поведението и стилът на президента Румен Радев през втория му мандат? 

– Манталитетът на президента е постоянен. Цял живот е бил военен, или е командвал, или е изпълнявал заповеди. Сега ще е същото, но в по-мека форма, защото на пръв поглед е спечелил войната срещу Борисов. Думите му трябва да омекнат, поведението също, предполага се, че е сред съмишленици с хората от правителството, в което планетарните конфигурации ме карат дълбоко да се съмнявам. 

– Ще работи ли той в хармония с кабинета и парламента, или се задават нови конфликти? 

– Не е нужна астрологична прогноза, въпреки че съм направила изчисления, за да кажа, че конфликтите са неизбежни. Тях и сега ги има, но са силно потиснати заради общата цел, обединяваща Радев и "Промяната“. Надали ще отнеме много време обществото да разбере за тези противоречия. Президентът неочаквано и за него може да се окаже само с представителна функция, защото при противоречия няма как да свали министър-председателя от поста му, дори да свали доверието си от правителството. 

– Приключва ли ГЕРБ окончателно с управлението? 

– На този етап – да! Такива са астрологичните предпоставки. Борисов отдавна не е любимец на Съдбата, предаде мен и България. Жалко е, това го пиша от октомври 2020 г., че Борисов съзнателно съсипва партията си, разгонва кадърни хора с опит, заобикаля се с лицемерни използвачи, които го ласкаят колко е велик, докато той с всяка своя крачка върви към политическото си пенсиониране. В момента Борисов е хързулнал ГЕРБ по пътя на БСП, управлявана от Нинова – пълен разгром на партията и 26 депутати. Това очаква и ГЕРБ, ако не се освободят от политическия труп на СДС и ако не направят Борисов почетен председател на партията, друг да поеме кормилото. Кадърни хора има. 

– Какво политическо бъдеще вещаят звездите за Бойко Борисов през идната година? 

– Личната година на Борисов от рождения му ден през 2021-ва до юни 2022-ра е с вибрация, съвпадаща с вибрацията на годината на Венера, което има само едно тълкуване. Бойко Борисов ще жъне резултатите от своите действия през предходните девет години и в по-тесен интервал – от 2017-а насам. Каквото е посял, на това ще се радва, а той пося много плевели на своята нива и в България.

В този смисъл годината за него е негативна, а тя ще повлече за него и една много самотна следваща 2023-та. Борисов е пример как от победител с предизвестен четвърти мандат направи безброй грешки, всъщност от протестите през 2020-а той няма нито един правилен ход, и е малко вероятно в обозримо бъдеще да възстанови политическата си сила. Отдавна написах, че с действията си той съсипва ГЕРБ и въпреки многото, постигнато от него през 13-годишното му управление, ще направи добро на партията си, ако се оттегли от политиката. Днес Борисов не е политикът, който всички познават, дори не му е бледа сянка. Сякаш друг човек има в неговото тяло и аз съм склонна да мисля, че обратният път е невъзможен, защото няма кой да му помогне, а и вече не е любимец на Съдбата. 

– ГЕРБ твърда опозиция ли трябва да бъде в парламента, или да подкрепя управляващата коалиция в името на съгласието и справянето с кризите – какъв е вашият съвет? 

– Твърда и словесно агресивна опозиция. Всяко друго поведение ще бъде разбирано повратно от обществото като страх от възмездие. Да се търси съгласие е нелепо, въпреки че разумът и търсенето на разбирателство в годината на Венера ще са изявени. Тихата гражданска война в България продължава. ГЕРБ да се държат като на война, а не като Борисов – громи Радев и Промяната на пресконференции, но в пленарната зала, където му е мястото, го няма, скри се. От какво го е страх, не знам. Вероятно и той като Костов се сърди на народа, че не е оценил величието му.аобикаля се с лицемерни използвачи, които го ласкаят колко е велик, докато той с всяка своя крачка върви към политическото си пенсиониране. В момента Борисов е хързулнал ГЕРБ по пътя на БСП, управлявана от Нинова – пълен разгром на партията и 26 депутати. Това очаква и ГЕРБ, ако не се освободят от политическия труп на СДС и ако не направят Борисов почетен председател на партията, друг да поеме кормилото. Кадърни хора има. 

– Какво политическо бъдеще вещаят звездите за Бойко Борисов през идната година? 

– Личната година на Борисов от рождения му ден през 2021-ва до юни 2022-ра е с вибрация, съвпадаща с вибрацията на годината на Венера, което има само едно тълкуване. Бойко Борисов ще жъне резултатите от своите действия през предходните девет години и в по-тесен интервал – от 2017-а насам. Каквото е посял, на това ще се радва, а той пося много плевели на своята нива и в България.

В този смисъл годината за него е негативна, а тя ще повлече за него и една много самотна следваща 2023-та. Борисов е пример как от победител с предизвестен четвърти мандат направи безброй грешки, всъщност от протестите през 2020-а той няма нито един правилен ход, и е малко вероятно в обозримо бъдеще да възстанови политическата си сила. Отдавна написах, че с действията си той съсипва ГЕРБ и въпреки многото, постигнато от него през 13-годишното му управление, ще направи добро на партията си, ако се оттегли от политиката. Днес Борисов не е политикът, който всички познават, дори не му е бледа сянка. Сякаш друг човек има в неговото тяло и аз съм склонна да мисля, че обратният път е невъзможен, защото няма кой да му помогне, а и вече не е любимец на Съдбата. 

– ГЕРБ твърда опозиция ли трябва да бъде в парламента, или да подкрепя управляващата коалиция в името на съгласието и справянето с кризите – какъв е вашият съвет? 

– Твърда и словесно агресивна опозиция. Всяко друго поведение ще бъде разбирано повратно от обществото като страх от възмездие. Да се търси съгласие е нелепо, въпреки че разумът и търсенето на разбирателство в годината на Венера ще са изявени. Тихата гражданска война в България продължава. ГЕРБ да се държат като на война, а не като Борисов – громи Радев и Промяната на пресконференции, но в пленарната зала, където му е мястото, го няма, скри се. От какво го е страх, не знам. Вероятно и той като Костов се сърди на народа, че не е оценил величието му.

#Алена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »