"Дейли телеграф": САЩ планира да изпрати хиляди войници в България

"Дейли телеграф": САЩ планира да изпрати хиляди войници в България
A A+ A++ A

Великобритания и САЩ обсъждат възможността да изпратят по 1000 войници в Румъния, България и Унгария, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от ТАСС, предаде БТА.

Според изданието, което се позовава на източници от британското министерство на отбраната, подобни военни групи биха съответствали на тези, които сега са разположени в балтийските страни и Полша.

Източниците са потвърдили, че Великобритания обмисля изпращане на допълнителни военни сили в Източна Европа, но по-скоро може да става дума за разполагането им на североизточния фланг на НАТО, отколкото на югоизточния.

Изданието уточнява, че евентуалното изпращане на войски в случай на руско настъпление срещу Украйна още не е одобрено от британското правителство.

Британският министър-председател Борис Джонсън заяви по-рано, че страната му е готова да обмисли възможността за изпращане на допълнителни сили в Европа. Той каза, че се обсъжда увеличение на присъствието на НАТО в Румъния и Унгария.

Премиерът обаче отхвърли възможността за изпращане в Украйна на военни от Великобритания или друга държава от НАТО, тъй като Украйна не е член на алианса.

#САЩ #НАТО #войници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »