Една от най-колоритните личности по морето - скитникът Наско, бе намерен измръзнал до смърт

Една от най-колоритните личности по морето - скитникът Наско, бе намерен измръзнал до смърт
A A+ A++ A

Един от най-колоритните образи в Бургаско – Наско, който шокираше с противоречивата си визия, е намерен мъртъв в поморийското село Каменар, съобщава местният сайт Флагман.бг. Той е издъхнал край животновъдна ферма.

Открит е вчера сутринта. Смяташе се, че е премръзнал заради минусовите температури. Аутопсията е показала, че е издъхнал от белодробна емболия. Подобен фатален изход най-често в тази епидемична обстановка се достига след боледуване от ковид. Със сигурност Наско е изкарал болестта на крак, по улиците и не се е лекувал, смятат поморийци, които го познават добре.

Наско от Поморие, снимка: Фейсбук

Наско водеше скитнически начин на живот, издържаше се с подаяния, а мнозина му даваха храна, за да почисти пред търговските им обекти или свърши дребна работа.

Той бе странна птица. Висок бе около 160 см, ходеше с женски дрехи и много бижута по себе си, за които твърдеше, че са златни. С него са заснети десетки клипове в тик-ток, а някои от тях са с рекорден брой гледания, определяха го за сензация в младежката социална мрежа.

Хората, които го познават са категорични, че е добряк, въпреки трудния си живот никога не е просил или опитвал да краде. Живеел с каквото намери.

Един от последните клипове с участието на Наско от 10 януари т.г.:

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"