Борисов: Некомпетентност! Путин щял да ни спре газа, но кранчетата са в България ВИДЕО

Борисов: Некомпетентност! Путин щял да ни спре газа, но кранчетата са в България ВИДЕО
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг в централата на партията. Той коментира темата с Украйна и конфликта й с Русия и бойната готовност на НАТО. "Искам да знаете какво е решила изпълнителната комисия. Втората тема ще е за доставката на газ и всичко, което е направила нашата партия. Политическите ни опоненти изопачават истини", каза той.

"По първата тема трябва да бъдем решителни и да подкрепим всяко решение, което гарантира нашата отбранителна сигурност. И да не дадем шанс да ни третират като страна, която се колебае. Дни наред чакам външния министър да има активна дипломатическа дейност, а тя дори не отива на Съвета на външните министри. В момента като най-тежко застрашена, България ще бъде потърпевша ако се стигне до санкции", посочи той. 

Министърът на енергетиката е некомпетентен, всичко го виждат. Една от тактиките на Русия е да вбие клинове. Ако правителството реши на територията на България да дойдат сили на НАТО, ние ще го подкрепим. Убедени сме, че ако се допусне конфликт, ще понесем тежки загуби, заради никаквата ни политика днес. Ние подкрепяме всичко по плановете на НАТО, което е разписано за България. Това е отбранителен план, за да се обуздае евентуална агресия. Учудваща е некомпетентността да казват, че Путин ще ни спре газа, защото кранчетата са в България", заяви Бойко Борисов, който допълни, че "тръбите са пълни с газ".

България има чудесна газопреносна мрежа. Ние нямаме проблем с газа и нямаме проблеми и с тока. Учудвам се, защо не отрегулират цената на тока. Кражбата в момента ги сплотява, но ние трябва да защитим храмовете, които имат проблем днес с тока, мислим да предложим те да минат към битовите потребители. Това коментира лидерът на ГЕРБ във връзка с новината, че Рилският манастир ще мине на режим заради високи цени.

#Путин #газ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »