Петков: Решението ми около напрежението Русия-НАТО ще бъде национално-отговорно

Петков: Решението ми около напрежението Русия-НАТО ще бъде национално-отговорно
A A+ A++ A

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция на базата на пълен анализ, увери премиерът Кирил Петков. „Сигурен съм, че тя ще съответства изцяло и ще оптимизира българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално отговорни”, каза той.

Премиерът съобщи, че Съветът по сигурността ще е основният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това заяви премиерът Кирил Петков.

„Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички мнения, за да вземем общо решение и да излезем с точна препоръка към Министерския съвет”, обясни Петков.

„Ние ще бъдем конструктивен партньор и съюзник в НАТО и ЕС, за да сме в съответствие със съюзниците си. Решенията, които се взимат са базирани изцяло на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет”, добави той.

Петков призова опозицията към диалог.

„Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме национален интерес. Нещата, които трябва да се говорят, са на база истински анализи, а не на някакви пиар кампании”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО, не са извънредна ситуация.

„През 2016 г. се взе решение за засилен air policing на НАТО, това е в негово продължение“, припомни той.

#Кирил Петков #Русия #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"