Единият от убийците на русенката Ери натопи съучастника си

Единият от убийците на русенката Ери натопи съучастника си
A A+ A++ A

Единият от убийците на Еранухи Пехливанян – Гарабед Веринян, натопи съучастника си, че той е основният виновник за отвличането й смъртта й.

В съдебната зала в Русе днес по време на гледането на мерките за неотклонение Гарабед почти се разплака и каза, че от дъното на душата си съжалява за причиненото на семейство Пехливанян.

49-годишният мъж, който няма нито един ден трудов стаж, твърди, че съучастникът му Михаил удушил жената и след това разчленил тялото й.

„Аз не съм убивал никого. Аз никого не съм убивал, исках да й предпазя живота, просто не успях. Още в самото начало, още като я видях на паркинга, казах:“Недей, аз я познавам, мъжа й познавам, арменци са, сънародници са ми. Недей да правиш нищо“. Никого не съм следил. Нямам представа, той /Михаил/ многократно ме е карал да го вземам, понеже неговата кола е развалена и да го карам до паркинга. Извади пистолета и каза, че ще ме застреля, че ще убие жена ми, сина ми, майка ми и сестра ми“, разприказва се пред журналисти Гарабед.

За разлика от него другият обвиняем – 59-годишният Михаил Михов, не бе словоохотлив и само каза, че оставя на съда да реши каква да е мярката му. След заседанието адвокатът му Емил Тодоров каза, че Михов е изразил съжаление за случилото се.

В съдебната зала окръжният прокурор Георги Георгиев и прокурор Пламен Петков поискаха на Веринян и Михов да бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът уважи искането и двамата остават в ареста. Защитниците им заявиха, че няма да обжалват мярката.

„Разследването продължава, като предстои да извършим още няколко претърсвания и да назначим експертизи. Предстои още много работа“, каза след заседанието окръжният прокурор.

Тежкото криминално престъпление потресе със своята жестокост Русе. Съпругата на собственика на аптечната верига „Астра“ и общински съветник от ГЕРБ Бедрос Пехливанян изчезна на 11 януари. Според прокуратурата привечер Ери излязла от една от аптеките, която е в близост до Паметника на Альоша, със сумата от 20 000 лева. Насочила се е към луксозния си автомобил, паркиран на обществен паркинг в близост до сградата на НАП. Там е била пресрещната от двама мъже, единият от които – Михаил, бил в полицейска униформа. Мъжът се представил и поискал личната й карта, за да извърши мнима проверка. След това влязъл в нейния автомобил и определил посоката на движение, а другият мъж тръгнал след тях с друга кола. Недалеч автомобилът на Еранухи спрял и тя била принудена да се премести в другата кола, която потеглила към дома й. Там тя дала на мъжете намиращите се в сейфа на семейството 45 000 в лева и евро. Тъй като Ери видяла лицата им и за да прикрият отвличането и грабежа на парите, двамата решили да я умъртвят. Междувременно я принудили да се обади на съпруга си и да му каже, че е много уморена, ляга си да почива и да не я търси, защото е добре. Още същата вечер престъпниците отвели Ери в покрайнините на Русе в близост до река Русенски Лом и там я удушили. На следващия ден се върнали, разчленили тялото, а останките хвърлили в Русенски Лом край село Иваново, което е на трисетина километра от от Русе.

#убийство #Русе #еранухи пехливанян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »