Как оцелява един български ресторант в Германия в КОВИД условия?

Как оцелява един български ресторант в Германия в КОВИД условия?
A A+ A++ A

Ресторантите могат да бъдат посещавани свободно единствено от хора с бустерна доза

В Германия мерките срещу „Омикрон“ засягат много бизнеси. Най-потърпевши от новите ограничения, които влязоха в сила са ресторантьорите, предава bTV

Въпреки че ресторантите не са напълно затворени, те могат да бъдат посетени свободно единствено от хора с бустерна доза, които в Германия са малко над 46%. Ваксинираните само с две дози се нуждаят и от тест. От бранша определят новите мерки за „катастрофа“.

През август семейство Миленови отварят ресторант във Вупертал, за който са мечтали години. Започва добре, но първите анти COVID мерки ги лишават от неваксинирани клиенти. Сега трябва да контролират за тест и имунизираните, свободни да ги посетят са само тези с бустерна доза. За да запазят посетителите, имат свой подход.

„Приготвили сме от другата седмица за клиентите, особено за българите, тестване при нас. Дошъл е спонтанно - ще се тества на вратата“, заяви собственикът на ресторанта Юлия Миленова.

Проблем за бранша е и поскъпването на различни продукти и услуги. процедурата за кандидатстване за помощи от държавата е бавна, казват Миленови.

„Не мисля, че ще получим някакви помощи от държава, защото сме нови в бранша. Но за да може да размислим по-добре нещата и може би да отдъхнем малко от цялата ситуация с COVID-19, би било по-добре да има локдаун”, добави тя.

Провинции като Бавария и Саксония вече отказаха да спазват правилата за ресторантите, въведени на национално ниво.

Обществото в Германия остава разделено по отношение на мерките и пандемията, като единственото общо между двете страни са протестите и контрапротестите по улиците.

#Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »