Край на сагата! Депортират Джокович, той - с първи думи

Край на сагата! Депортират Джокович, той - с първи думи
A A+ A++ A

Окончателно: Новак Джокович загуби обжалването пред съда в Мелбърн и трябва да напусне Австралия незабавно, без да има шанс да играе на Australian open. Това е краят на сагата - вероятно, като отзвукът от нея е огромен, а и тепърва вероятно ще чуем още много по темата. Световният №1 няма да защитава титлата на турнира, на който има девет успеха. И то - не по спортни причини, а по такива извън тениса.

Неговата виза бе отнета заради нарушаване на правилата за влизане в страната като неваксиниран, а както се оказа днес - и заради опасността от създаване на прецедент и настроения сред антиваксърите в Австралия - аргумент, използван от правителството на тази страна.

Развръзката дойде след поредния съспенс, близо 9-часово изслушване на жалбата в заседание, следено от стотици хиляди хора на живо онлайн. И един сринал се за около минута уебсайт - на Федералния съд на Австралия, точно в секундите преди произнасянето на окончателното решение. Толкова голям е бил напливът от потребители там в този момент. А то - решението, бе единодушно взето от тримата съдии.

Ноле коментира: „Разочарован съм от решението на съда, да не уважи моята молба за преразглеждане на решението на Министъра да анулира моята виза, което означава, че не мога да остана в Австралия и не мога да играя на Australian Open. Уважавам решението на съда и ще съдействам на съответните власти в процеса на моето заминаване от страната."

И допълъни: „Не ми е приятно, че целият фокус беше върху мен през последната седмица и половина. Надявам се сега всички да се фокусираме върху играта и турнира. Искам да пожелая на всички играчи, официални лица, служители, доброволци и фенове всичко най-добро за турнира. "

„Не на последно място искам да благодаря и на моите семейство, приятели, отбор, поддръжници, фенове и сръбски другари за непрестанната подкрепа. Вие бяхте невероятен източник на сила за мен“, завърши сърбинът.

 

 
 

#Новак Джокович #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"