"Спаси София" засипа Фандъкова с обвинения

"Спаси София" засипа Фандъкова с обвинения
A A+ A++ A

Организацията "Спаси София" се присмя на кметицата Йорданка Фандъкова след нейна изва по национална медия. Ето какво написаха по темата от гражданската инициатива, чиито лидер е младият общински съветник Борис Бонев:

💲Поредно 25 минутно интервю на кмета Фандъкова в бТВ, в което не се каза нищо, освен искания за финансова помощ за стотици милиони от правителството към Общината. Те трябва да запълнят дупките на Топлофикация, градския транспорт и осветлението - все сектори, които бяха източвани и потънаха в корупция и партийни назначения през управленията на ГЕРБ.

🤑Фандъкова не каза и дума за това какви реформи е предприела, за да направи тези услуги по-качествени и да оптимизира разходите. Очаква 228 млн. лв., от парите на всички данъкоплатци на България, без мерки за подобряване на качеството на градския транспорт и привличането на повече пътници и приходи. Повече от година настояваме управляващите да предприемат поне част от представените от нас мерки, но те не си мърдат пръста.

🛑Фандъкова явно очаква, че правителството е длъжно да ѝ осигури комфорт и да поддържа управлението ѝ на командно дишане. Ние смятаме, че всеки лев държавна помощ за управлението на София, харчещо по 2 млрд. лв. на година, трябва да бъде обвързан с конкретен амбициозен план за мерки и реформи. Наливането на огромни средства в черните дупки на ЦГМ и Топлофикация доказано няма да решат проблема, а само отнемат пари, които могат да отидат за нови улици, паркове, детски градини...

#Спаси София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"