Руснаците масово избират Турция за лятната си почивка

Руснаците масово избират Турция за лятната си почивка
A A+ A++ A

Най-голям брой руснаци, които планират да пътешестват през 2022 г., искат за посетят Турция. Така е отговорил всеки трети /32%/ участник в проучване, направено от една от най-големите травъл агенции сред 700 потребители, съобщава „Ведомости“.

Турция е по-търсена сред жените, отколкото сред мъжете. Тази страна са избрали съответно 39% и 23% от анкетираните. Второто по популярност направление за почивка е Египет, което възнамеряват да посетят 19% от запитаните. В топ 5 влизат още Италия /10%/, Гърция /9%/ и Испания /9%/. 73% от участниците в проучването са заявили, че искат да пътешестват в Русия.

Ако билетите за самолета са безплатни, повечето руснаци биха заминали за Италия, Турция и Малдивите, установиха от „Озон травел“.

Най-популярните дестинации сред хората на възраст 18-30 години са САЩ, Южна Корея и Япония. Хората във възрастовата група 31-50 години избират Италия, Турция, Тайланд, Испания и Гърция. Туристите над 50 години най-често предпочитат Мексико, Сейшелските острови и Швейцария.

Мнозинството от руснаците /88%/ пътуват в чужбина през 2022 г., за да си починат. 41% искат да се видят с приятели и роднини, 14% пътуват в командировка, а 4% – с цел учение.

#Турция #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »