Вярно ли? Виагра спасила умираща от ковид британка

Вярно ли? Виагра спасила умираща от ковид британка
A A+ A++ A

Медицинска сестра от Великобритания, която 45 дни се борила за живота си, след като се заразила с Covid-19, била излекувана благодарение на Виагра.

Въпреки че Моника Алмейда била ваксинирана два пъти, тя се разболяла и в крайна сметка я откарали в болница, където била поставена направо в реанимацията, съобщава "Сън".

37-годишната жена била в критично състояние и само 72 часа я делели от изключване на апарата за изкуствено дишане, когато бързо мислещите лекари решили да ѝ дадат голяма доза от лекарството, свързано с еректилната дисфункция.

Само за няколко дни дишането ѝ се подобрило, а нивото на необходимия ѝ кислород спаднало наполовина.

Майката на две деца разказва пред британското издание: "Определено виаграта ме спаси. В рамките на 48 часа тя отвори дихателните ми пътища и белите ми дробове започнаха да реагират.

"Ако се замислите как действа лекарството, то разширява кръвоносните съдове. Имам астма и дробовете ми имаха нужда от малко помощ.

След експерименталното лечение медицинска сестра от Гейнсбъро, Линкълншир, се прибрала у дома за Коледа, за да празнува с близките си след близо два месеца, прекарани в болничното легло.

Алмейда вече е похвалила креативния персонал на болницата в Линкълн за това, че ѝ е дал Виагра и в крайна сметка е спасил живота ѝ.

Тя казва: "След като се прибрах, се пошегувах с консултанта, защото го познавах. Той ми каза, че излекуването е свързано с виаграта, аз се засмях и си помислих, че се шегува, но той ми обясни какво точно се е случило. Това беше моето малко коледно чудо".

Спасената жена, която е и астматичка, сега е на път да се възстанови, но лекарите са ѝ казали, че ако не е била ваксинирана, е щяла да умре.

След изписването си от болницата тя споделя: "Никога не съм очаквала, че на 37 години ще се разболея така. Никога не съм мислила, че това ще ми се случи, и искам хората да гледат по-сериозно на опасността от коронавируса", пише Блиц.

#ковид #Великобратания #виагра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"