Водещ невролог от ВМА и съпругът й починаха с COVID в един ден

Водещ невролог от ВМА и съпругът й починаха с COVID в един ден
A A+ A++ A

Ръководителят на Клиниката по функционална диагностика на нервната система на ВМА - проф. Екатерина Титянова, д.м.н. е починала в един ден  със съпруга си  - Чавдар Русев, който е изпълнителен секретар в Асоциация за развитие на планинските общини в Република България. Това  с тъга съобщава във фейсбук първа братовчедка на проф. Титянова - Антоанета Титянова. Двамата били отнесени много бързо от коронавируса.

Екатерина Титянова e професор по неврология, доктор на медицинските науки и ръководител на клиника "Функционална диагностика на нервната система". Член е на Факултетния съвет и ръководи катедра "Неврология, психиатрия, физиотерапия и рехабилитация, превантивна медицина и обществено здраве" при Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски", основател и титуляр е на дисциплината "Нервни болести" в него. От 2013 г. е академик на Българската академия на науките и изкуствата, а от 2015 г. - академик на Сръбската кралска академия.

Проф. Титянова завършва медицина през 1982 година в Медицинска академия - София. Започва работа като невролог в райнната болница на град Гоце Делчев. През 1983 г. Постъпва като асистент в Катедрата по неврология на Медицинска академия, София. По-късно става ръководител на неврологично отделение при Университетската специализирана болница по неврология и психиатрия "Св. Наум" ЕАД, София и на Лаборатория по клинична невросонография.

#коронавирус #ВМА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от In Memoriam
Последно от In Memoriam

Всички новини от In Memoriam »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"