Екшън за ЧНГ! Полицията задържа антиваксър с гранати в центъра на София навръх празника

Екшън за ЧНГ! Полицията задържа антиваксър с гранати  в центъра на София навръх празника
A A+ A++ A

Полицаи са задържали 53-годишен мъж с граната на пл. "Княз Александър I" снощи в центъра на София, където се провеждаха тържествата по случай Новата година, съобщи Нова ТВ.

Задържаният е от Асеновград. Той е бил агресивен, заплашвал е, че ще се взриви, и е отправял призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора, съобщи БНР. Отведен е бил в I РПУ в  столицата за разпит.

С действията си органите на реда са предотвратили възможен инцидент в празничната нощ. По неофициална информация проверка е установила, че граната е учебна и не е опасна.

БГНЕС съобщи, че в задържания са открити 2 гранати. Мъжът е заплашвал, че ще се взриви на площада и е бил въоръжен с две бойни гранати, съобщи и bTV.

По информация на БНТ мъжът имал антиваксърски убеждения. Полицията ще проследи камерите в района, за да установи дали е имал съучастник или място, където е скрил други боеприпаси. МВР моли за съдействие хората, ако видят лица със съмнително поведение незабавно да сигнализират на тел. 112.  

Междувременно стана ясно, че задържаният се е придвижвал заедно с жена. Тя също е задържана снощи - в хипермаркет в столичния квартал "Дружба", съобщава БНТ. Там е открит и автомобилът, с който са пътували. Той е с пловдивска регистрация. В багажника е намерена черна тактическа жилетка с два пистолета, които по данни на задържания са реплики, които си е бил закупил. 

Мъжът и жената са в ареста за 24 часа и утре от МВР ще докладват материалите в прокуратурата. 

#Гранати #антиваксър #арест #заплаха #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"