Викат Рашков на разпит по делото „Хемус“

Викат Рашков на разпит по делото „Хемус“
A A+ A++ A

Вътрешния министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в СГП по делото „Хемус“. Това обяви говорителката на СГП Десислава Петрова.

По думите й това се налага във връзка с думи на Рашков от 23 декември, изказани в ефира на БНР. Петрова цитира точното изказване на вътрешния министър: „За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде”.

„От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП”, каза тя.

Петрова заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

„Ето защо той се явява основен свидетел, който би могъл да спомогне за установяване на обективната истина по делото, което е в интерес на българските граждани. С оглед на това той ще бъде призован, за да даде в качеството си на свидетел показания относно това каква информация му е известна”, посочи Десислава Петрова.

Припомняме, че миналата седмица единственият обвиняем по аферата - Борислав Колев, поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев. Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков. 

#Рашков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"