Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година

Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година
A A+ A++ A

Американският милиардер Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година. Като цяло е оптимист за предстоящата година, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена "Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко оптимистични прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената. Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си, предаде БГНЕС.

"Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

"Малко обаче може да се направи, ако хората отхвърлят всичко, което те казват още в началото. Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята", пише Гейтс.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията от коронавирус. Според Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да "регулират" онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията.

#Бил Гейтс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »