Снежен ад в Япония и Калифорния

Снежен ад в Япония и Калифорния
A A+ A++ A

Силен снеговалеж причини днес задръствания, отмяна на полети и нарушения в движението на влаковете в Централна и Западна Япония, тъй като на много места паднаха рекордни количества валежи, предадоха Франс прес и БТА

Около 1500 домакинства останаха днес без електричество, съобщи електроразпределителната компания "Кансай илектрик пауър".

За момента няма съобщения за пострадали, свързани с метеорологичните условия, обяви тази сутрин говорителят на японското правителство Хирокацу Мацуно, но отбеляза, че се налага всички да са по-предпазливи.

Очаква се снеговалежът да се засили до утре, особено в районите по крайбрежието на Японско море.

Движението по важна пътна артерия в префектура Шига, съседна на Киото, беше нарушено поради заседнали превозни средства, каза правителственият говорител. Инцидентът бил предизвикан от камион, който се подхлъзнал на пътя близо до град Хиконе. Там за денонощие са паднали 68 сантиметра сняг, което е 30 пъти повече от нормалното за сезона, според обществената телевизия Ен Ейч Кей. В Шига около 200 пътници са били принудени да прекарат изминалата нощ в няколко блокирани влака.

Към 130 вътрешни полети също са били отменени вчера заради снега, предаде информационната агенция Джиджи прес. Още 50 полета са отменени днес, информира Ен Ейч Кей.

В коледния уикенд силна буря донесе виелици и затвори магистрали в планините на американските щати Калифорния и Невада. Метеоролози предупредиха, че пътуването в района на планината Сиера Невада може да остане затруднено няколко дни, предаде Асошиейтед прес.

Сто и дванайсет километров участък от междущатска магистрала 80 от Колфакс, Калифорния, до района на езерото Тахо, което се намира на границата с щата Невада, беше затворена. Калифорнийското министерство на транспорта съобщи, че затворени са и други планински пътища, и същевременно предупреди водачите за опасност от намалена видимост и хлъзгави пътни настилки.

"Днес е един от онези дни, в които просто си останете у дома, ако можете. Очаква се още сняг", написа в Туитър метеорологичната служба в Рино, Невада. Заради очаквани виелици и пориви на вятъра до 72 км/ч тя издаде предупреждение за зимна буря за района на езерото Тахо.

Това е поредната буря, връхлетяла Южна Калифорния с обилни валежи и вятър, заради която в съботната вечер имаше наводнение улици и много хора останаха без ток. В окръг Санта Барбара силните пориви на вятъра събориха дървета и причиниха материални щети. Няма данни за пострадали.

За 24 часа над прохода Сан Маркос в окръг Санта Барбара са паднали валежи от 4,5 сантиметра, а в Роки Бют в окръг Сан Луис Обиспо - 4 сантиметра.

Международното летище в Лос Анджелис съобщи, че поради възникнал заради бурята "електрически проблем" е затворило частично терминал 5. 

#сняг #Япония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »