Уволниха ТОЛ простака, обиждал молдовски гражданин на "Дунав мост"

Уволниха ТОЛ простака, обиждал молдовски гражданин на "Дунав мост"
A A+ A++ A

Служителят на "БГ тол", държал се недопустимо грубо при проверка на молдовски гражданин на „Дунав мост“, е дисциплинарно уволнен. Разпоредената от МРРБ проверка на случая обаче не е установила нерегламентирано отклоняване на кешови плащане от държавния бюджет.

Това обяви регионалният министър Гроздан Караджов по повод разпоредената проверка на обстоятелствата около разразилия се на 22 октомври скандал на границата. Напомняме, че при спора за дължима глоба за неплатена винетка се стигна до грозни обиди спрямо човека.

Караджов обясни, че проверката по случая е започната от АПИ пет дни след събитията. Установено е, че молдовецът е бил санкциониран с 36 евро глоба заради неплатена винетка и скандалът се е разразил около глобата. Човекът е закупил такава, но със закъснение, след като е бил засечен от камера на тол системата. „Установихме, че глобата е  платена кеш на митническото бюро, което събира таксите и глобите на този пункт. Парите са отчетени, така че породилото се у мен и други хора съмнение, че има нерегламентирано плащане, не се потвърждава“, коментира Караджов. Той обаче не е доволен от бавната скорост, с която е текла проверката на случая. „Законът дава 2 месеца за подобни проверки, но считам срока за прекалено дълъг, особено при начиличие на ясни доказателства. Така че с моя заповед ще се разпоредя за по-кратко произнасяне по проверки“, каза още Караджов.

По повод скандала той е изискал да бъдат засечени и данните за влезлите през пунктове у нас коли и отчетените постъпления от тол такси. 

#ТОЛ #обиди #Дунав мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »