Без новогодишно посрещане на бул. „Шан-з-Елизе“ в Париж

Без новогодишно посрещане на бул. „Шан-з-Елизе“ в Париж
A A+ A++ A

Франция отмени традиционното новогодишно посрещане на бул. "Шан-з-Елизе" в Париж в съответствие с новите мерки срещу варианта Омикрон на COVID-19.

Булевард "Шан-з-Елизе" ще остане пуст в новогодишната нощ: общината на Париж съобщи със съжаление, че всички тържества, концерти и празничната заря в центъра на столицата се отменят заради новите противоепидемични мерки. 

Те бяха съобщени вчера от френския премиер Жан Кастекс, който нареди на кметовете да ограничат новогодишните събития. Разпоредбата забранява всякакви спонтанни събирания и консумацията на алкохол на открити места.

Според ситуацията местните власти можат да забраняват събития или да въвеждат вечерен час, а французите са приканени да ограничат броя на гостите на масата до 6 души, да си направят тест и да спазват препоръчителните мерки срещу заразата.

'Смятаме, че вариантът Омикрон ще се разпространи много бързо и ще преобладава в началото на 2022 г.", предупреди премиерът.

Той обяви, че от догодина зеленият сертификат ще се издава само при завършена ваксинация, а не отрицателен тест, като мерките срещу нарушения и фалшификации ще бъдат засилени. 

#Париж #Франция #ковид мерки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »