Днес стартира ски сезонът в зимните курорти

Днес стартира ски сезонът в зимните курорти
A A+ A++ A

В събота се дава официален старт на ски сезона. Тази година времето е изключително благоприятно за любителите на белите спортове, а бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон. Неприятният момент идва с покачването на цените и тъй като поскъпването е навсякъде и за всичко, и тарифите за лифт карти са актуализирани, съобщава БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Заради много сняг още в петък любителите на зимните спортове успяха да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха подготвени също ден по-рано, а на връх Тодорка измериха 1,3 метра сняг. На Боровец също се радват на страхотни зимни условия, но въпреки това от курорта обявиха, че оръдията за сняг няма да спират.

Скиорите и сноубордистите ще плащат 75 лева средно за дневна лифт карта.

Ски зона "Боровец” обяви първа цените за новия сезон. Както вече стана известно, миналогодишните цени са само в първата седмица след откриването, тоест от 18 до 26 декември, включително.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лева, за младежите между 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лева, за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лева. Децата под 7 години ползват съоръженията безплатно. Седмичната карта е 400 лева за възрастни.

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в рамките на първите дни след откриването на сезона.

На Пампорово от 18 до 28 декември, включително, е в сила промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младеж и 37 лева за деца. От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за деца.

В Банско до 26 декември цените са от миналия сезон. От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа за възрастни.

 

Източник: БГНЕС

#зимен сезон #ски #зимни курорти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »